Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit s nákupem dvanáctistrunné kytary, kterou bych si chtěl pořídit jako druhý nástroj k šestistrunné kytaře Furch D40 CM.
Vzhledem k dosavadní dobré zkušenosti s kytarou Furch, bych u dvanáctistrunky volil opět mezi tímto výrobcem, z cenových důvodů a rovněž z hlediska menší citlivosti kytary v základní polomasivní verzi Durango, jako druhou k výběru bych na základě proběhlých diskuzí viděl polomasivní kanadskou kytaru Seagull S12+.
Případně prosím poraďte jinou kytaru v obdobné zvukové kvalitě a ceně. Nebudu mít čas, bez možnosti porovnání asi ani zkušenost obcházet prodejny a hodnotit zvuk konkrétních kusů, takže bych radši volil výrobce, u nějž je zvuková kvalita kytar na relativně vyrovnané úrovni, takže když si kytaru objednám, tak nebudu při převzetí nepříjemně překvapen.
Nehraju trsátkem, ale pouze prsty, nejčastěji folkové věci, střední úroveň hraní
Kytara bez elektroniky, hraju nejvíce doma, pro své vlastní potěšení - a to zejména z pěkného zvuku kytary
Typ kytary - zase nejspíš dreadnought, bez výřezu, vrchní deska cedr, smrk bych se svojí menší četností hraní asi dostatečně nerozehrál, nepotřebuji ani agresivnější zvuk kytary.
Šířka 0-tého pražce nejlépe 48 – 49 mm ( to asi splňují obě uvedené )
Cena nástroje cca 12 – 14 tis. Kč, není sice limitní, ale pro moje využití určitě až dost
U Furcha vidím jako přednost zvuk, tvar profilu krku který mi vyhovuje ( u šestistrunky mám šířku 48 mm ) a bezproblémový servis domácího výrobce ( jedna proběhlá oprava mojí šestistrunné kytary byla vyřízena bez jakýchkoliv komplikací ).
Na druhou stranu jsem dostal informaci, že Furch od základní polomasivní verze kytar Durango již v současné době odchází a nevím jak to bude s cenou nastupujících základních modelů - tak by mě taky zajímalo, jaké kytary to případně budou. Na webových stránkách mají pořád ještě Durango uvedené. Předem děkuji za každou odpověď.