od woro90 » 11.03.2009 18:23
Já bych dal za pravdu oběma - také jsem viděl překližku, která měla po nějaké době hraní a skladování před reprobednou lepší zvuk (mimochodem to s tou reprobednou se mi zdá jako docela dobrý nápad), a také je fakt, že když půjčím svoji kytaru někomu jinému, tak má úplně jiný zvuk než když na ni hraju já, to samé když si já půjčím cizí. Prostě každý má trochu jiný styl hraní, který se odvíjí od vlastností jeho vlastní kytary, na kterou je zvyklý. Třeba moje stamarka nemá ráda hraní trsátkem moc blízko u kobylky, přestává to být čitelné a zní to zbytečně uřvaně. Ze začátku jsem hrál tak, jak jsem byl zvyklý z předchozí kytary, a postupně jsem se jí přizpůsoboval. A podle nahrávek se zvuk výrazně změnil, a není to tím, že by se měnila kytara. Prsty zní pořád stejně. A o zvuku také dost rozhoduje použité trsátko (hlavně tvar špičky) a struny.

Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je
woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...