Pred pol rokom som si išiel kúpiť gitaru, na také moje hranie, pritom hrám na gitare - jednej staršej výbornej americkej gitrare aj v našej country kapele. Chcel som za ňu dať tak cca. 10000SKK čo je asi 330€.
Spravil som si obraz o gitarách v obchodoch v mojom okolí - Trenčín a trochu aj v Bratislave. Nakoniec som zobral môjho učitela na gitaru a išli sme do predajne Dowina v Trenčíne na námestí. Viac hláv-viac kapusty a aj keď nie som hluché poleno, je lepšie keď má človeku kto poradiť. Poskúšali sme Taylorky, akurát do ceny som sa nevliezol, skúsili sme Marrisky...no nič..., a zostali len pri Cort-kách

Strávili sme tam pekný čas než sme vybrali z Cortiek najlepšie dve a po dve aj z Dowín. Nakoniec som si kúpil Dowinu DCE222 a jej zvuk bol lepší - a to znateľne - od všetkých ostatných vo svojej cenovej a typovej kategórii. Dowina bola aj lacnejšia, aj lepšia (až som sa sám čudoval, lebo som mal trochu presudky a nepredpokladal som, že z predajne odídem zrovna s Dowinou). To by musel počuť aj hluchý, ako čisto, výrazne s presným odstupom tónov a vo všetkých polohách na pražcoch presne hrala. Myslím si, že táto gitara sa Dowine podarila. Nezávisle na mne si ju dva mesiace predtým, o čom som nevedel presne DCE222, kúpila moja kamarátka, učitelka hudby v predajni v Bratislave a mesiac po mne aj jej žiačka. Tento typ v tejto kategórii nemá konkurenciu. No a keď mi to qvitovali štyria hudobne neohluchnutý ľuďia...nemám o čom... Keď niekde hráme, normálne si ju beriem (má snímač čo tá moja druhá nemá a je to pohodlnejšie, keď nehrám na mikrofón) a chalani, čo majú oooooveľa drahšie a značkovejšie gitary, kakajú Magi v kockách, čo z tej Dowiny dostanem. Fender, Yamaha, Cort alebo Ibanez sa v tomto prípade (pozor, nemôžem generalizovať na všetko), môže schovať. Tá sitka so zebranom, skvele znejú, céder s mahagónom to nie je taký jasný zvuk -slovom dostalo ma to. Je mi ukradnuté, či mi ju robili v Číne alebo na Slovensku, ale ak je toto slovenská gitara, tak som na ňu hrdý. Pre mňa je podstatný zvuk. Ja viem, že toto píšem ako priveľmi dobrú recenziu, ale s odstupom času, som doteraz ani raz neoľutoval. Úplne vážne.