Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Dreadnought do 4 000 - Dobrá rada nad zlato!! PLS

Klasické, jumbo, westernové, ...

Dreadnought do 4 000 - Dobrá rada nad zlato!! PLS

Příspěvekod papik » 23.07.2009 19:25

Zdrvím kytaroví nadšenci:) už několikrát zde bylo rozebíráno téma jakou kytaru si pořídit. Já bych potřeboval tu samu radu, bohužel, nebo bohu dík máme každý jinépožadavky, dost často to bývá u amatérů, ktří nechtějí koncertovat, cena. já bych do toho byl ochoten investovat zhruba do 4 000. Jednalo by se o nějakého dreadnoughta. vím že na toto téma se tu do této ceny hodně radí Cort, ale já bych se rád zeptal - co takobý IBANEZ, nebo FENDER např:
http://kytary.cz/ibanez-westernova-kyta ... 48:0:0:1:0
http://kytary.cz/fender-westernova-kyta ... 47:0:0:1:0

samořejmě nepohrdnu návrhem i jiné značka, ale rád bych prosil o srovnání hlavně těchto tří druhů kytar- CORT, IBANEZ, FENDER ať už s výkrojem nebo bez něj. Takže předem děkuju, pokud někdo poradí a podělí se se svými zkušenostmi. Brnkání zdar :)
papik

Re: Dobrá rada nad zlato!! PLS

Příspěvekod ...EDGE... » 23.07.2009 19:47

Ahoj muzikante, rekl bych strucne, ze Fender bude asi podobny te Ibaneze, stejny material, obe preklizky, ale muzu se mylit. Cort v tehle cene uz maji vetsinou masivni predni desku, coz je samozrejme velka vyhoda ve zvuku. Dal sud sam a hraj at te prsty boli, a kytaru vyber podle toho ktera se ti bude nejvic libit, hodne zdaru!
...EDGE...

Věk: 20

Příspěvekod papik » 23.07.2009 20:08

Díky EDGE, to je důležitý a dobrý vědět ;-)
papik

Příspěvekod miraslozil » 23.07.2009 22:41

Je to tady už klišé,ale za mě taky Cort,na rozdíl od tebou uvedených kytar a taky většiny v této cenové hladině je to polomasív a to je u akustické kytary sakra rozdíl ve zvuku.Myslím,že sám poznáš,pokud si tyto kytary porovnáš vedle sebe,že je to tak,Na Corta jsem hrál,jak na 6,tak na 12strunného a musím říct,že v této ceně jsou to velmi solidní kytary.
miraslozil

Věk: 34

Příspěvekod mydloch » 23.07.2009 23:39

papik píše:Zdrvím kytaroví nadšenci:) už několikrát zde bylo rozebíráno téma jakou kytaru si pořídit. Já bych potřeboval tu samu radu, bohužel, nebo bohu dík máme každý jinépožadavky, dost často to bývá u amatérů, ktří nechtějí koncertovat, cena. já bych do toho byl ochoten investovat zhruba do 4 000. Jednalo by se o nějakého dreadnoughta. vím že na toto téma se tu do této ceny hodně radí Cort, ale já bych se rád zeptal - co takobý IBANEZ, nebo FENDER např:

samořejmě nepohrdnu návrhem i jiné značka, ale rád bych prosil o srovnání hlavně těchto tří druhů kytar- CORT, IBANEZ, FENDER ať už s výkrojem nebo bez něj. Takže předem děkuju, pokud někdo poradí a podělí se se svými zkušenostmi. Brnkání zdar :)

ja osobně bych šel raději do toho corta.Ibanez i fender dobré kytary ale v teto cenové relaci jen překližka
navíc fender je přece jenom spíš na elektriky ale akustiky nic moc.U fendera zaplatíš za značku.
mydloch

Příspěvekod mydloch » 23.07.2009 23:46

mydloch píše:
papik píše:Zdrvím kytaroví nadšenci:) už několikrát zde bylo rozebíráno téma jakou kytaru si pořídit. Já bych potřeboval tu samu radu, bohužel, nebo bohu dík máme každý jinépožadavky, dost často to bývá u amatérů, ktří nechtějí koncertovat, cena. já bych do toho byl ochoten investovat zhruba do 4 000. Jednalo by se o nějakého dreadnoughta. vím že na toto téma se tu do této ceny hodně radí Cort, ale já bych se rád zeptal - co takobý IBANEZ, nebo FENDER např:

ja osobně bych šel raději do toho corta.Ibanez i fender dobré kytary ale v teto cenové relaci jen překližka
navíc fender je přece jenom spíš na elektriky ale akustiky nic moc.U fendera zaplatíš za značku.

Pokud ti mohu ještě poradit zkus se poohlédnout poněčem od Washburna je to za rozumnou cenu a této cenové relaci už masivní přední deska
mydloch

Příspěvekod papik » 24.07.2009 14:57

Lidi díky moc!! Pomohli ste mi v rozhodování, takže asi ten Cort jak pravíte ale mrknu teda ještě i na toho Washburna :wink: to je asi všechno co jsem potřeboval věděť - jestli je teda možný sehnat dobře hrající novou kytaru v této cenové relaci, od jiné značky než Cort, a teda asi není :)
ještě jedna věc asi nebude úplně pravidlem - čím višší cena, tím vyšší kvalita, že?? Myslím tím teda toho co se týká zvuku. Občas je to asi taky zdvižený estetickými záležitosmti, je to tak?? Nebo u kytear této cenové skupiny se ještě tak ,,nešperkuje,,?

Tkeže díky moc struňáci, pomohli jste mi :D Mačkejte ty kovové a plastové šňůrky jak jen můžete :wink:
papik

Příspěvekod ...EDGE... » 24.07.2009 15:01

Je to jako u vina hele, muzes koupit dobre Chilske za 40,- a muzes koupit moravske za 80,- ze kteryho se poblejes :)
Budme radi, ze kytary muzem v hudebninach zkouset, protoze to o vinu neplati. Jinak ano, obecne vzato, drazsi kytary jsou lepsi kytary ;)
...EDGE...

Věk: 20

Zpět na Akustické kytary