El Barto píše:Cuss all
Mám podobnej problém... ale drnčí mi struna A a g... občas E... příjde mi to, že drnčí u kobyly... drnčí hlavně prázdný a pak to A někde kolem toho dvanáctého... struny už jsem měnil a nepomohlo to... ještě přemýšlím tam dát novou kobylu.... tak se ptám, jestli by to mělo cenu...
To vypadá, že drnčí něco, co je naladěné zhruba na frekvenci mezi G a A, může to být cokoli. Může drnčet něco na kobylce, může to ale být i uvolněné žebro, což je hodně špatné. Co je to za kytaru? Pokud má volnou kobylku a struny drží kovový tailpiece, jako se to dělalo za komančů, nebo jako to mají rezofonické kytary, nebude pravděpodobně tak zle - občas to dělají, pomáhá vložit na zadní hranu kobylky tenký kousek plsti. To drnčí struny za kobylkou, z elektrik to dělá třeba Jaguar. Pokud to má klasickou kobylku, ve které jsou ukotveny struny, zkontroluj jestli se kobylka neodlepuje, proklepej kytaru jestli to není to žebro, pokud není závada vidět, asi bude lepší se poptat kytaráře, tohle drnčení totiž podle popisu nemá nic společného s pražci. Nechci strašit, ale když něco na kytaře bzučí při konkrétní frekvenci, buď máš v ruce elektriku s tremolem bez tlumení pružin nebo je něco dost špatně.