Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Drnčení struny o pražec???

Klasické, jumbo, westernové, ...

Drnčení struny o pražec???

Příspěvekod uhmi » 24.02.2011 9:25

Ahoj, včera jsem si v hudebninách zkoušel oscar smidt og2ce (mimochodem luxusní kytara!), ale na 12.pražci struny e1 nezněl tón čistě (vlastně nezněl vůbec), ta struna drhla o 13.pražec, takže z toho vycházel jakýsi pazvuk.

dá se s tím něco dělat?

ps:jestli už toto téma je, tak se omlouvám, nevěděl jsem pod jakým heslem to hledat
uhmi

Re: Drnčení struny o pražec???

Příspěvekod džetro » 24.02.2011 10:50

Pomoct může zvednutí dohmatu na kobylce a nebo prohnutí krku (taky se mohlo stát že kytara byla podladěná a struny dostatečně neprohnuly krk) Ideálně zkontrolovat v obchodě prohnutí krku (polož jeden prst na první pražec a druhý na dvanáctý a nad sedmým až osmým pražcem by měla být struna asi půl milimetru vysoko, nesmí ležet na pražci) Taky to můžou být nedbale nasazené pražce. Ideálně zajít do obchodu s někým kdo se v tom vyzná. Mě osobně už to léta strašně štve že v obchodech jsou kytary neseřízené a podladěné, kdybych v takovém obchodě pracoval tak to denně obejdu s klipovou ladičkou a doladím a utřu kytary hadříkem. :cry:
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Art Luherie AMI steel spruce burgundy + L.R.BAGGS Element active
Seagull folk + Godin quantum Q1
Harmony Stella 12 str. r.v. 1968 + L.R.BAGGS Element active
Johnson JM 898 prototype german silver resonator + K&K sound pure resonator pickup + magnetic pickup
http://www.retroblues.net/
džetro

Věk: 46

Příspěvekod Komik » 24.02.2011 12:08

Ahoj, tuhle krásku mám necelý měsíc doma, hned ten problém vyzkouším. (ještě jsem na 12. pražci nic nehrál :roll: )
Komik

Příspěvekod woro90-1 » 24.02.2011 12:36

džetro píše:Pomoct může zvednutí dohmatu na kobylce a nebo prohnutí krku (taky se mohlo stát že kytara byla podladěná a struny dostatečně neprohnuly krk) Ideálně zkontrolovat v obchodě prohnutí krku (polož jeden prst na první pražec a druhý na dvanáctý a nad sedmým až osmým pražcem by měla být struna asi půl milimetru vysoko, nesmí ležet na pražci) Taky to můžou být nedbale nasazené pražce. Ideálně zajít do obchodu s někým kdo se v tom vyzná. Mě osobně už to léta strašně štve že v obchodech jsou kytary neseřízené a podladěné, kdybych v takovém obchodě pracoval tak to denně obejdu s klipovou ladičkou a doladím a utřu kytary hadříkem. :cry:
Oni totiž někteří prodavači věří, že to ztrácí zvuk, když na tom jsou struny a nehraje se na to - tak to povolují :roll: To je další věc, kvůli které nemají lidé z Litoměřic rádi Suchomela :D Divím se, že ještě nikoho nenapadlo ty nástroje nabízet seřízené, naladěné a s plným počtem strun - není to tolik práce a člověk si spíš koupí to, na co ví, že se mu hraje příjemně, než to, co by po seřízení možná mohlo být o chloupek lepší. A nemusela by to ohrozit ani o trochu vyšší marže oproti konkurenci, která neseřizuje a neladí.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod ...EDGE... » 24.02.2011 13:43

Presne tak woro, taky me to napadlo..
...EDGE...

Věk: 20

Příspěvekod Nero » 24.02.2011 15:39

uhmi píše:Ahoj, včera jsem si v hudebninách zkoušel oscar smidt og2ce (mimochodem luxusní kytara!), ale na 12.pražci struny e1 nezněl tón čistě (vlastně nezněl vůbec), ta struna drhla o 13.pražec, takže z toho vycházel jakýsi pazvuk.

dá se s tím něco dělat?

ps:jestli už toto téma je, tak se omlouvám, nevěděl jsem pod jakým heslem to hledat

Možná je problémem jen špatné usazení toho jednoho pražce... Pak je třeba ho zabrousit / v horším případě vyndat a nasadit nový
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod uhmi » 24.02.2011 16:18

Komik píše:Ahoj, tuhle krásku mám necelý měsíc doma, hned ten problém vyzkouším. (ještě jsem na 12. pražci nic nehrál :roll: )

myslím, že to bude problém té jedné kytary, né všech og2ce ;)

a radši si nechám objednat nový, zdravý kus, než abych do toho nějak vrtal a ještě to víc zkazil ;)
uhmi

Příspěvekod Komik » 24.02.2011 21:08

Potvrzuji, že na mojí OG2 nic nedrnčí :lol:
Komik

Příspěvekod ...EDGE... » 25.02.2011 14:19

Komik píše:Potvrzuji, že na mojí OG2 nic nedrnčí :lol:

Ah, tak to asi nebyl zamer z vyroby :idea:
...EDGE...

Věk: 20

Zpět na Akustické kytary