od accc » 30.05.2010 20:33
Ahoj, moje troška do mlýna....
taky jsem hledal dobrou dvanácku, tak moc jsem nebyl omezenej prachama a zkoušel jsem kdeco.... v hlavě jsem měl, že chci mělkou kytaru, aby měla jasnější, ostřejší zvuk, ne příliš výrazný basy a taky vykrojenou, to zas kvůli pevnosti, u původní kytary se mi zabořil krk do desky, 12 strun prostě víc táhlo.... nakonec to nešlo doštelovat ani šroubem. líbila se mě yamaha, řada apx nebo cpx, já o tom tak přehled nemám, prostě byla mělká a vykrojená....... no prošel jsem kšefty a ledacos vzal do ruky a nák si v hlave porovnával.... ta yamaha dst dobrý, hlavně pro mě, krásně mi sedne do ruky tvarem krku, jen to není takovej zázrak v ladění, moc v basech blízko kobylky neseděla a s kapodastrem to bylo už dost rozjetý.... oproti tomu jsem zkoušel u nás v městě nějakou desetitisícouvou takemine a ta mi zase moc nesedla tvarem a šířkou krku a s tím samozřejmě dohmatu... no prostě jsem přebral a nakonec jsem koupil kytaru za 4190 a ted jí zlevnili na 3990, fakt tohle prkno je to nejobyčejnější mělký Ashton. sedla mi do ruky a docela příjemnej zvuk, prostě to, co jsem si představoval. V prodejně jsem neměl pocit, že by neladila, doma už docela jo.... No ale, co chci napsat, došel jsem s tím k chlapovi, co u nás ve městě staví kytary ( jsem z liberce) a te z ní udělal parádní nástroj, lepší než ty, co jsem na ně hrál v krámech... celá ta úprava stála 1400 a asi dvě kila za struny, ty chtěl k tomu nový... ta ytara má docela dobrej zvuk z výroby, s tím nic nedělal, pochválij jak hraje přes elektriku, On mi seřídil krk, srovnal ho a obrousil prežce tak, že je ta kytara krásně měkká na dohmat. Taky je podbrušoval ze strany, aspon tak jsem pochopil to, co mi vysvětloval, výsledek je že parádně ladí, fakt je to dobrý, takhle žádná s těch kytar předtím neladila.... Musím říct, pro mě zázračnej nástroj.... Ještě jsem si nechal u něj upravit mandolínu a taky je to něco uplně jiného......Takže, pokud máš jen pár tisíc, doporučuju ti projít net a zjistit kde je u vás šikovnej kytarák, kterej je ochotnej seřídit i levnej korejskej nástroj, nejlíp at jde s tebou do prodejny a sám vybere kytaru, která seřídit půjde a dá to do kupy... vyzkoušej si pár levnejch kytar a stav se, já ti pujčím tu mojí upravenou, abys viděl tan rozdíl.... a nebo si nech postavit na zakázku od nějakýho šikulky, cu dělá každej kousek rukou, takže nemyslím furcha, ale je to dvacet litrů a víc......