Zdravim, potřeboval bych poradit s výběrem. Chci si koupit kytaru. Zvažuji jestli elektriku nebo elektroakustiku. Hrál sem osm let na akustiku v ZUŠce, ale nebylo to ono. A teď hraju už tak 3 roky na polorozpadlou elektrickou Jolanu a začnám toho mít dost.
Měl bych jí na hraní v kapele, ale současně i doma nebo s kamarádama na nějaké akci. Mam to jako vedlejší koníček, hraju tak dvakrát, třikrát do čtvrt roku. Původně byla volba jasně pro elektriku, ale teď váhám. Líbí se mi, že u elektroakustiky nejsem vázaný jen na proud a nemusim s sebou tahat kombo, když nehraju ve větších prostorech. Ovšem pro hraní v kapele bych potřeboval, aby se dal z kytary vyloudit zvuk podobný alespoň trochu elektrice. Nehrajeme sice zrovna hard-rock, řekl bych tomu spíš folk-rock, ale i tak ten elektrický zvuk dost táhne.
Pokukuji po IBANEZ Talman TCY10+ STAGG 10 AA EU, ale nevím, jestli není zbytečně dobrá a drahá na moje omezené hraní. A z fotek nějak nepoznám, jestli má úzký nebo široký hmatík. Nevím vlastně taky, jaký je rozdíl mezi aktivním a pasivním snímáním a jestli by mi nestačilo obyčejné kombo k elektrické kytaře.
Díky předem za odpovědi.