Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Elektroakustiky Dean

Klasické, jumbo, westernové, ...

Elektroakustiky Dean

Příspěvekod MrB14ck » 3.04.2009 10:39

nazdar přemýšlel sem o elektroakustice a v kramu mi padly do oka tyhle deany...
za luxusní cenu (od 6 do 10k) nadherny vzory dreva a pekny zpracovani proste fakt na vzhled dokonaly kytary...
I akusticky se mi zvuk dost libil. otazka je jestli by se nedalo za tu cenu sehnat neco stejne hezkeho a lip hrajiciho???
I'm A Plate Cleaner
I Can Pour A Plate
My Hands Are Always Black
MrB14ck

Věk: 21

Příspěvekod subroofer » 3.04.2009 13:11

Ahoj. Určitě dej především na svůj názor. Nenech si moc radit, protože u kytary je důležité aby Ti padla do oka, pak se s ní zjiješ a dáš jí to co potřebuje - čili duši. Doporučuji zajít do obchodu, kde mají více kytar, které se ti líbí a zkoušet, nejlépe mít s sebou i starou na porovnání (myslím kytaru :)), a taky nehcat na ní zahrát někoho dalšího, třeba prodavače a poslouchat - to je fakt obzvlášť důležité.

Značku Dean vůbec neznám, takže nedokážu posoudit.
subroofer

Příspěvekod miraslozil » 3.04.2009 20:29

Kamarád si koupil baskytaru od této značky a musím říct,že ten kousek je pěkný sh*t.Zaprvé nebyl vůbec seřízený,struny byly min 1,2cm. nad oktávou,snímače taky patří k tomu horšímu a zvuk na nahrávce byl hrozný,jakoby stále zbustrovaný.Navíc,když jsme chtěli seřídit předpětí krku,tak jsme tam ani nemohli dostat imbus,protože šroub v krku byl nějaký zkřížený,takže pomohla až klička,kterou jsem kdysi nafasoval k nábytku.
Sice to není kytara,ale možná to o něčem vypovídá.
miraslozil

Věk: 34

Příspěvekod MrB14ck » 4.04.2009 22:27

miraslozil píše:Kamarád si koupil baskytaru od této značky a musím říct,že ten kousek je pěkný sh*t.Zaprvé nebyl vůbec seřízený,struny byly min 1,2cm. nad oktávou,snímače taky patří k tomu horšímu a zvuk na nahrávce byl hrozný,jakoby stále zbustrovaný.Navíc,když jsme chtěli seřídit předpětí krku,tak jsme tam ani nemohli dostat imbus,protože šroub v krku byl nějaký zkřížený,takže pomohla až klička,kterou jsem kdysi nafasoval k nábytku.
Sice to není kytara,ale možná to o něčem vypovídá.

tak elektriky dela dean velmi dobry (samozjerme se nebavim o lowendu do 5k)
ty akustiky mi prave prisly uzasne ale problem je v tom ze v krame nic jineho pomalu neni a ja hral na nejdrazzsi akustiku na kamaradovo Johnsonku za 2k :lol:
tak bych potreboval poradit jestli nema nekdo skusenosti (dohmat oktávy a podobne veci si ohlidam. precejenom to uz vim z elektriky :) )
I'm A Plate Cleaner
I Can Pour A Plate
My Hands Are Always Black
MrB14ck

Příspěvekod Giof » 4.04.2009 23:53

A zkoušel jsi v obchodě nějaké Yamahy? v téhle cenové relaci dělají fajn kytary... Jestli ne, tak taky vyzkoušej :)
Giof

Příspěvekod dayslypper » 30.04.2009 18:23

S Dean nemám žádné zkušenosti. Ale co se týče vzhledu jsem nic lepšího než Dean neviděl. Značka by to měla být kvalitni, takže jestli se ti designově opravdu líbí, tak bych ji zkusil.
dayslypper

Zpět na Akustické kytary