Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Fingerstyle kytara

Klasické, jumbo, westernové, ...

Fingerstyle kytara

Příspěvekod safarcikm » 25.07.2010 23:09

Ahoj potřeboval bych poradit....
Chci si koupit novou kytaru na fingerstyle, nejlépe elektroakustickou a rád bych se vlezl do částky 12000Kč. Zatím hraju na klasiku s nylonkama, nevím jaký typ kytary je pro tento styl hraní nejvhodnější zatím jsem se dočetl že nejvhodnějšími kandidáty asi jsou klasika, jumbo a grand concert. Jaké to jsou podle Vás? Děkuji za vaše názory.
safarcikm

Re: Fingerstyle kytara

Příspěvekod Sadam.S » 25.07.2010 23:27

Pokud do ni chceš investovat tak "vysokou" částku, prostě zajeď do nejbližších velkých hudebnin a vyzkoušej, ne? ;)
Ibanez GRX-70L (Rotosound Yellows R10) ->( Marshall JH-1, Digitech RP155 )-> St.Anley Tube amp (5W A - ECC83/EL84 2 kanály, Greenback)
Extralow-end španěla AXL Lucida 5207
(Martin 80/20 Bronze ExtraLight)
@Drag_Oncave
Obrázek
Sadam.S

Věk: 19

Příspěvekod ...EDGE... » 25.07.2010 23:55

Jen tak pro orientaci, na tento styl bych se podival po kytarach Seagull, Furch, a mozna i drazsi modely Cort. Zkusil bych hlavne kytary s cedrovou deskou, ty mivaji dobre vlastnosti na fingerstyle ;)
...EDGE...

Věk: 20

Příspěvekod rocky77 » 26.07.2010 5:31

Připojuji se k těm Seagullům... Mají krásný zvuk, je to kvalita, a většina z nich má navíc širší hmatník, což by Ti na fingerstyle mohlo vyhovovat...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
rocky77

Věk: 34

Příspěvekod Jester » 26.07.2010 6:37

Obecně, jako klasickému kytaristovi, se ti bude lépe hrát na western kytary se širším hmatníkem. Ale zvyknout se dá i na úzký krk, stejně s tím budeš mít ze začátku problémy.
Značek je fůra.
Mně osobně se líbí pro vybrnkávání hluboké basy a cinkavé výšky, takže bych se díval spíš po smrku než po cedru, ale prostě nejlepší je zkoušet, zkoušet, zkoušet ...
Nějaká kytara ti určitě padne do ruky. Jenom bacha, aby to nebyla třeba GA6 od Tayloru, jako se to stalo mně, pak ti všechny kytary přijdou jako totální plečky. :D
Jester
Rádce

Věk: 46

Příspěvekod rastakvajanasta » 26.07.2010 14:07

Jak už tu padlo: zkoušet, zkoušet a zase zkoušet. Rady přes internet na konkrétní kytary, byť dobře míněné, jsou v podstatě úplně k ničemu. Já hraju z 95 % fingerstyle a oproti obecným radám opravdu nemám rád cedrové desky a široké hmatníky, naopak mi nejlíp sedl tvrdý Sitka smrk a 43mm hmatník (a to jsem taky původně klasik...). Taky musíš zkusit, jestli se ti bude líbit spíš uhulákaný Jumbo/Dread, nebo dynamičtější a expresivnější menší koncertní kytary.
Takže znovu, vyraž do různých obchodů a ošahej si tolik kytar, kolik jen můžeš. Jedině tak se zvýší šance, že se ti bude do budoucna dobře hrát. Vše ostatní je výstřel do tmy, možná se trefíš, ale spíš ne. Navíc ti bude chybět srovnání a ani se nedozvíš, jestli by sis za vynaložený peníze nezahrál mnohem líp. To by tě nežralo?
rastakvajanasta

Zpět na Akustické kytary