Ono je to spíš tak, že Furcha vybral po dobré zkušenosti (měl nějakou dvanáctku) a je tak trochu patriot. Ono v téhle cenové relaci se z 90% jedná o čínské produkty (což mě až zas tak nevadí).
Ale je to asi i o něčem jiném. Byl jsem s ním v rámci svého výběru "osahávat" kytary u Humla v Pze a je to i o tom, jakej pocit z toho člověk má, včetně přístupu prodejce. Když jsme pak šli rovnou do Music City, bylo to jako jít ze speciálky, kde se prodávají opravdu "hudební nástroje" kvalifikovaným prodejcem, do supermarketu, kde se prodávají rohlíky. Prodejce sice ochotnej, ale nevěděl skoro nic (cokoliv o výrobci, modely, modelové řady, kdy co přijde, kde co má na krámě, atd.), nástroje zaprášený, struny zrezlý (!), to pak člověk moc nechce nechávat tam 15tis Kč a mít z toho i dobrej pocit, že si udělal radost něčím kvalitním, za co dal vcelku dost peněz. Nota bene, když nástroj ani pořádně nemůže vyzkoušet, jelikož struny prostě nehrajou. Samozřejmě je to spíš výjimka. Ale pak mi nepřijde ani tak divný, že ho napadla i varianta, nechat si nástroj individualizovat.