1.Vidíš, jestli ti procházejí léta deskou. 2.Celomasiv je lehčí, nebo aspoň bývá. 3.Zahraješ si na to, zvuk celomasivu je více lesklý, s jasnějšími výškami a konkrétnějšími basy. 4.Když rozdíl na konkrétní kytaře podle zvuku nepoznáš, tak je to asi jedno 5.Zajdi do krámu, střídej celomasivy s polomasivy od totožné firmy, třeba Norman, a hledej
Hledám možnost hrát jazz v Praze a Berouně. Od swingu po cubano jazz. Nabízím kytaru, conga-bongo-timbales. Nově předělané stránky - http://janbisek.webnode.cz/
Přední desku poznáš když se mrkneš na hranu otvoru, zbytek jen podle zvuku.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
To může, dokonce mi to přijde logičtější než u dýhy. Přemýšlím ale, proč se tím zabývat? Hrál jsem na celomasiv Cort, který hrál tence a slabě a polomasiv Cort, který hrál fakt dobře............U drahých nástrojů je to něco jiného. Tak je masivní odrazová deska slyšet poměrně zásadně.
Hledám možnost hrát jazz v Praze a Berouně. Od swingu po cubano jazz. Nabízím kytaru, conga-bongo-timbales. Nově předělané stránky - http://janbisek.webnode.cz/
Cort to dělá dost zajímavě. Já jsem od nich teda celomasiv neviděl. Na těch polomasivech ale dávají podle popisu i zadní desku masivní, takže jenom boky masiv nejsou.
Celomasiv se o překližky liší v konstukci. Překližka Drží v celé ploše díky překližovacímu středu. U celomasivu se musí dávat podlepek. Dělá se z pravidla z odřezku z přední desky. Zpevňuje lepenou spáru a dává jí pevnost do tahu. Uložení let je proti zadní desce kolmo. Jednoduše se podíváte ozvučným otvorem na zadní desku a pokud osou nástroje na zadní desce probýhá jakýsi proužek s lety napříč, jedná se s největší pravděpodobností o celomasiv. !POZOR: SETKAL JSEM SE I S TÍM, ŽE TENTO PODLEPEK BYL NA PŘEKLIŽKOVÉ DESCE! JE TO PODVOD A VYDÁVAJÍ TÍM POLOMASIV ZA CELOMASIV!