Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Jak vybrat kytaru pro naprostého začátečníka

Klasické, jumbo, westernové, ...

Jak vybrat kytaru pro naprostého začátečníka

Příspěvekod Adamska » 29.11.2009 21:35

Zdravím. Chci začít hrát na kytaru (20 let, snad není pozdě :oops: ), po pročítání fóra bych chtěl začít na akustiku a pokud by to šlo, tak časem na elektriku... Problém je, že jsem do teď na nic nehrál. Jsem totální začátečník. Jak jsem pročítal fórum, došel jsem k pár závěrům - kytara to bude pravdšpodobně dreadnought (či jak se to píše :D ), rád bych hrál podobný styl: http://www.youtube.com/watch?v=tBLAZ5OrQcg , http://www.youtube.com/watch?v=F-tz2Vr3qYo (a časem se dopracovat k tomu sólu v 2. půlce :D ) , prostě rockovky, akustické covery, mimo to třeba klasiky k ohni a tak... Jelikož ale nevím, jak mi to půjde (třeba jsem naprosté dřevo), tak bych chtěl do začátku nějakou levnou kytaru, řekněme do 2000, max. 2500, aby, když to nikam nepovede, to nebyla zas taková ztráta, jako kdybych investoval třeba 5k a více... Já vím, že od kytary v takové cenové relaci toho nemůžu moc očekávat, ale jde mi o to na ní zjistit, jestli mě to vůbec půjde a bude bavit, jestli budu mít tu trpělivost, a naučit se na ní základy... Abyste si nemysleli, že chci jen tak z rozmaru začít hrát, to ne, kytary se mi fakt líbí a moc bych na ně chtěl umět hrát... Samozřejmě později, když mě to nepustí a půjde , tak bych už šel do něčeho "lepčejšího" :D Bylo by supr, kdyby ste mi sem doporučili pár modelů... Jak jsem se zde dočetl, kvality jednotlivých kusů téhle ceny se poměrně dost liší, a to i mezi jednotlivými kusy stejného modelu, a radíte tu nikdy nenakupovat přes e-shop, hezky jít do prodejny a vyzkoušet, jenže je problém, že jsem na kytaru NIKDY nehrál, tak jak mám zkoušet? By se na mě dívali jak na blázna, když by slyšeli, co jim to tam vybrnkávám :D Takže jak to vyřešit? Spoléhat na radu prodejce? Díky, Adamska
Adamska

Re: Jak vybrat kytaru pro naprostého začátečníka

Příspěvekod ...EDGE... » 29.11.2009 21:42

Kup si Corta za 3.5 s masivni deskou a kdyz ti to nepujde tak ho do tebe v lete koupim za 2.5 :D
...EDGE...

Věk: 20

Příspěvekod Adamska » 29.11.2009 21:44

No to by možná šlo (jako fakt) :D Pokud to myslíš vážně, samozřejmě :wink: Můžeš mi hodit link? Popř. poradit taky ohledě mého dotazu k výběru v prodejně, když jsem na kytaru nikdy nehrál? :D
Adamska

Příspěvekod ...EDGE... » 29.11.2009 21:53

http://kytary.cz/cort-akusticka-kytara- ... /HN102539/
Tuto,, jes uz ji i slevnili :)
Jestli jsi z Prahy treba, tak ti ji i pomuzu koupit.
...EDGE...

Příspěvekod Adamska » 29.11.2009 22:16

Jj, jsem z Prahy :-) Jen bych jí kupoval asi až někdy v půlce ledna, to by už měly být nějaké money :-) Můžeme se tedy pak domluvit a zajít něco vybrat, to by bylo super, pokud ještě bude tvá nabídka platit :-)
Adamska

Příspěvekod ...EDGE... » 29.11.2009 22:26

Urcite, po Vanocich budou slevy tak se uvidi ;)
...EDGE...

Příspěvekod Asanoth » 29.11.2009 22:26

Nashville NW-20C, v setu za 3000 se vším všudy a jde o super nástroj.
PRODÁM Laney TT50H+Orange PPC212
Petrof pianino, šedesátá léta

Fender American Standart Stratocaster RW ---->ENGL Screamer 50
Cort "Custom", G-200, Laney LX20, Nashville NW-20C,Tenson Soprano Ukulele Model 1

Yamaha YDP Clavinova
Asanoth

Zpět na Akustické kytary