Nero píše:Nebo člověku, co má problémy se šlachama a nechce to moc rvát... Můj případ

S jedenáctkama na akustice končím, dál nejdu...
Ale já se bavím (a taky proč jsem reagoval) celou dobu o tloušce strun vůči pravé ruce a technice vybrnkávání, což jako většina praváků je ta, co hraje nad ozvučným otvorem. A tady je to podle mého jedno, resp. jak jsem psal výše.
Tloušťku strun vůči levé ruce, která běhá nad hmatníkem, neřeším. Tady je to samozřejmě podle každého gusta, jeho potřeb a zvyklostí.
EDIT:Když si čtu ještě jednou Tvůj příspěvek, tak si to asi myslel stejně jako já. Ale i těma prstama pravé ruky můžeš ty struny hladit, nemusíš je přece rvát. A pak by to mělo být jedno, jestli tu tloušťku utáhneš levačkou. Ale to je můj laický pohled, já jsem nikdy problém se šlachama neměl (za to fůru jiných

). A ty Nero hraješ prstama nebo trsátkem na akustiku?
...EDGE... píše:Jeste a nemas Seagullku nebo neco takoveho s kratsi menzurou? To taky dela rozdil.
Jinak me hra prsty nevadi ani na dvanactkach, a to nehty nehraju.
Mám. Tak ona má kratší menzuru? Jako určitě má širší hmatník (46mm), ale o kratší menzuře nevím. Podívám se. Ale stejně prostě nevídím rozdíl pro pravou ruku v tloušťce strun.
EDIT2:
Tak fakt má kratší menzuru.