![]() |
![]() |
![]() |
|
|
kytarákjames píše:možná blbej dotaz...ale hraju ted poslední dobou s kapodastrem a zajímá mě jesi vždycky po hraní je dobrý kapodastr sundat nebo ho můžu nechat na hmatníku...??
nirbrzobohaty píše:a můžete mi říct jaký písničky na to hrajete?Já si ho koupil jenom protože sem ho vyděl pod pultem ale ještě sem na nej nenašel užitek
Tom350 píše:Kapo je dobré když hrajou třebas 2 kytary, tak jedna může hrát výš a výsledek je zajímavější...
A taky když si ho dáš na 7. pražec a dál, tak je z kytary taková trošičku mandolínatakže z ní leze úplně jiný zvuk než normálně a nemusíš hrát furt baréčka.

Tom350 píše:Kapo je dobré když hrajou třebas 2 kytary, tak jedna může hrát výš a výsledek je zajímavější...
A taky když si ho dáš na 7. pražec a dál, tak je z kytary taková trošičku mandolínatakže z ní leze úplně jiný zvuk než normálně a nemusíš hrát furt baréčka.
woro90 píše:Hlavni vyuziti kapodastru je prizpusobeni ladeni kytary moznostem zpevaka pri zachovani stejnych hmatu, tj. nadladeni, kdyz je to pro zpevaka nizko.
rastakvajanasta píše:Nejsem si jistej, jestli je to kytaře jedno. Resp. pro jistotu (kvůli pražci) bych kapo na kytaře zbytečně nenechával.
Nero píše:rastakvajanasta píše:Nejsem si jistej, jestli je to kytaře jedno. Resp. pro jistotu (kvůli pražci) bych kapo na kytaře zbytečně nenechával.
Kvůli pražci? Však on ten kapodastr zas tak hrozný tlak na struny a přeneseně na pražec nevyvíjíDoma máme Yamahu, co je jen o něco málo mladší než já (takže jí bude táhnout něco na 18) a v podstatě celou dobu má nasazený kapodastr. A na tom pražci to není poznat...
Atkins píše:Jester: O oktávuTo by musel mít to capo ve 12. poloze
![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník