...EDGE... píše:miraslozil píše:To může hrát zajímavě,masívní mahagon zaručuje,teplý,měkký a barevný zvuk.
Mozna po zapojeni, ale bez nej bude takhle uzka kytara spis hrat potichu a studene.
Tak to se EDGE velmi mýlíš,zvuk kytary se neodvíjí pouze od její velikosti,možná nebude mít takový akustický výkon,ale na barvu a bohatost to'nu to nemá vliv,navíc díky plochému korpusu bude mít zřejmě lepší odezvu na atak strun.Daleko větší vliv mají použité materiály a jejich kvalita.Dřív jsem si taky myslel,že čím větší tělo kytary,tím lepší zvuk,ale tento názor jsem už dávno přehodnotil a zjistil jsem,že ve spoustě případů platí,že méně je někdy více,takže bych se při výběru kytary soustředil víc na to jak zvuk lahodí uchu a ne pouze na velikost a akustický výkon-to se brzy přejí(mluvím z vlastní zkušenosti).Mahagon a kor masívní mahagon se vyznačuje právě teplým a barevným to'nem,takže kytaru bych rozhodně vyzkoušel,ovšem záleží,co od ní hlavně očekáváš a netvrdím,že musí být zaručeně kvalitní.Ztotožňuju se s tady rozšířeným názorem,že levné Fendery nehrají většinou moc dobře,ale zase jsem slyšel pár dražších kousků,které byly skvělé.