Všechny vás zdravím a zároveň prosím o radu:
Jde mi především o zvuk, aby se na ni příjemně, pohodlně hrálo (i když to je asi subjektuvní) a taky trochu/hodně o kvalitu zpracování (aby ladila ve všech polohách a časem se nekroutila)...
Hraju z 90 % akusticky, ale elektrika se občas hodí, takže proto volím elektroakustiku.
Ve výběru mám tyto krasavice:
LAG 4S100BCE baby jumbo, popř. dreadnought LAG 200DCE - spousta názorů na tyto kytary a zejména jejich zvuk je velmi dobrých, ale také zazněla kritika na nelazení vlivem kroutících se krků...nevíte jak jsou na tom s kvalitou právě teď?
...ještě poznámka...můj favorit byl LAG 300JCE, ale je to VELKÉ jumbo a já jsem menší postavy, takže při hře v sedě jsem pokroucený jak paragraf a vlivem bolesti zad se radost z hraní stává utrpením...vím, můžu hrát i ve stoje, ale přece bych raději něco pohodlnějšího...
Seagull S6QEQ Original - mám možnost ho koupit z druhé ruky za 8 000 Kč...je to dobrá investice?
Yamaha APX/CPX 500/700 - zní velice dobře přes aparaturu, ale akusticky, jak už tady kdosi trefně podotkl, zní jako krabice od bot a na výše zmíněné kousky se podle mého nechytají...souhlasíte?
FURCH - jakýkoliv, nemám představu o modelu, jen jsem četl, že mají příliš tenkou horní ozvučnou desku, takže moc dlouho prý nevydrží...nevím...ale zvukově jsou na tom snad dobře...mohli byste doporučit nějaký model cenově a kvalitativně srovnatelný s výše uvedenými?...
Jiná.....prosím, pokud víte, dejte mi ještě nějakou alternativu...často se tady zmiňuje např. Cort, ale nevím nevím...
K materiálu horní desky: cedr nebo smrk...to je asi také na subjektivním pocitu (nevím co je lepší), já bych si to asi představoval takto: když budu hrát ve skupince kytaristů, aby ta má vynikala čistým, jasným, kulatým, hlasitým průrazným zvukem s dlouhým sustainem...no kulatý a průrazný se asi vylučují, ale vy asi víte co tím myslím...
Každopádně děkuju za každou radu a všem přeji hodně hudební radosti...