Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Levoruka pro pravaka

Klasické, jumbo, westernové, ...

Levoruka pro pravaka

Příspěvekod DzariN » 27.06.2011 9:29

Ahoj,
mam takovy problem, rozhodl jsem se, ze bych chtel zacit hrat na kytaru, drive jsem hral spoustu let na klavesy, ale pripadlo mi, ze by bylo dobre naucit se vybrnkavat neco sobe pro radost nebo u taboraku. Jenze jsem narazil na problem, nevim jestli se koupit levorukou nebo pravorukou kytaru. Pisu sice pravou (i kdyz drziim propisku, jak prase kulomet), ale udajne jsem v detskem veku psal levou i pravou, ze mi to bylo jedno. Hokejku drzim napravo (prava ruka dole), kopu pravou nohou, kdyz neco krajim nuz mam v prave, ale v pripade, ze drzim pribor mam nuz v leve :D
Nikdy jsem na kytaru nehral, ale kdyz mi ji nekdo poda automaticky ji chytnu krkem doprava a obracene je mi to tak nejak proti srsti... Celkem me ten problem trapi, vim, ze je spoustu levaku co se naucilo hrat napravo, ale nevim zatim o zadnem pravakovi co by chtel hrat nalevo :(
Rad si vyslechnu jakekoliv zkusenosti a doporuceni, pripadne rady kde a jakou kytaru koupit.
Co se tyce nastroje mam zajem o akustickou nebo elektroakustickou kytaru cca do 10 000,- zatim mi padla do oka Hellcat TIm Armstrong od Fenderu nebo kytary Art & Lutherie, ktere se taktez delaji nalevo :)

Budu se tesit na odpovedi a mockrat dekuji za trpelivost se mnou :)
DzariN

Re: Levoruka pro pravaka

Příspěvekod Nero » 27.06.2011 12:09

Doporučil bych standardní pravorukou kytaru. Už jen kvůli tomu, že se tam je mnohem větší výběr, a pokud máš nějaké sklony k praváctví, což evidentně ano, tak by to pro tebe neměl být problém.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Re: Levoruka pro pravaka

Příspěvekod woro90-1 » 27.06.2011 12:14

Zkus si vyťukáváním, která strana je dominantní v rytmu - ta patří ke kobylce, ta druhá na hmatník. Ale pokud děláš všechno jako pravák, na pravorukou kytaru se ti bude hrát dobře. Já jsem také ze začátku měl tendenci kytaru chytat krkem doprava, a to jsem vcelku typický pravák. Mimochode pádlo držím listem vpravo a hokejku vlevo, to je zase jiná záležitost než levák/pravák.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Zpět na Akustické kytary