Něco jsem hledal a po přečtení zběžně reinkarnuju tohle téma...
džetro píše:No tak jednoznačné to není, mám v kombu (Roland AC60) jak symetrické tak nesymetrické výstupy, problém symetrického je hodně silný výstup, zvukaři si s tím většinou neporadí, pokud nemají na vstupu nějaký útlum (pak pořád slyším ztlum se na kombu a já už se neslyším) když jim podám jacka není sebemenší problém a zvukaři si pochvalují jaký úžasný signál z komba leze, korekce na mixu "narovno" Můj spoluhráč má stejné kombo a má to taky tak (takže to není tím že bych měl špatný kus a hrajeme po celé republice takže ani všichni zvukaři nemůžou být neschopní)

Pro tuhle "záhadu" je snadné vysvětlení. Fór je v tom, že máš z XLR i z jacku linkovou impedanci a pokud si zvukař vezme signál z XLR a nacpe ho do XLR mikrofonního vstupu a nemá na šavli útlum (PAD - jak píše dalabo), tak pak si samozřejmě hrne do mixu pekelně silný signál. Není to ničí vina, ale dobrý a připravený zvukař by tě neměl vůbec otravovat s nějakým jackem a měl by hned naběhnout s DIboxem a zapojit ti ho se zapnutým útlumem -20/40 dB. Pokud dáš zvukařovi jack, je to také vcelku v pořádku, pokud automaticky použije kabel jack/jack a zapojí tě na mixu do jack linkového vstupu, čímž je "problém" vyřešen.

Ale profík využije symetrický XLR, pokud je k dispozici, bo se tím může vyvarovat potenciálnímu problému, ať si hyena co chce říká (nic ve zlém).
Podle mě vcelku blbuvzdorné řešení je, když už výrobci prdnou do krabek/preampů XLR výstup s mikrofonní impedancí. Což mají zrovna Fishman Aura či Aphex Xciter, Aphex Punch Factory atd. Z jacku jde linka, z XLR mikrofon, zvukař nemusí nic řešit.