Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Problém se snímačem - málo znějící éčko

Klasické, jumbo, westernové, ...

Problém se snímačem - málo znějící éčko

Příspěvekod Stenli » 23.06.2009 0:46

Zdravím, mám Furcha se zabudovaným snímačem (nevím přesně co tam je, protože kytara je z druhé ruky, kupovaná přes prostředníka, takže původního majitele ani neznám, ale bude to nějaký Fishman). Možná se mi to jenom zdá, ale mám dojem, že spodní struna e (myšleno ta s vyšším tónem) je nazvučená slaběji než všechny ostatní. Nastavením ekvalizéru to není. Zrovna včera jsem ladil kamarádovi kytaru a všiml jsem si, že má na svojí elektroakustice stejný problém, ačkoliv šlo o jinou značku.
Nemáte někdo podobnou zkušenost, příp. jak se vám to podařilo nebo nepodařilo odstranit? Díky.
Dokud dýchám, hraju!!
Stenli

Re: Problém se snímačem - málo znějící éčko

Příspěvekod Nevrin » 24.06.2009 17:27

Nic si z toho nedělej, na Ibanez Talman TCY 10 (piezzo) taky není éčko slyšet, ta tenká struna prostě tu desku nerozvibruje stejně jako ty tlustší. Ostatně na elektrice je to o hodně podobné jen ne tak markantní.
Nevrin

Příspěvekod Stenli » 25.06.2009 8:10

Nevrin píše:Nic si z toho nedělej, na Ibanez Talman TCY 10 (piezzo) taky není éčko slyšet, ta tenká struna prostě tu desku nerozvibruje stejně jako ty tlustší. Ostatně na elektrice je to o hodně podobné jen ne tak markantní.

To zní logicky. Díky za tip. Zkusím ještě koupit novou baterku do snímače, ale asi to bude jak říkáš.
Dokud dýchám, hraju!!
Stenli

Příspěvekod Pikus » 26.06.2009 23:44

Stenli píše:
Nevrin píše:Nic si z toho nedělej, na Ibanez Talman TCY 10 (piezzo) taky není éčko slyšet, ta tenká struna prostě tu desku nerozvibruje stejně jako ty tlustší. Ostatně na elektrice je to o hodně podobné jen ne tak markantní.

To zní logicky. Díky za tip. Zkusím ještě koupit novou baterku do snímače, ale asi to bude jak říkáš.

Zkus taky jiný struny (tlustší, jinej typ)... možná to rozvibrují víc...
Pikus

Příspěvekod charliealpha » 27.06.2009 22:47

Mel sem stejnej problem na epiphonu za 8 tisic. A dlouho sem nemoh prijit na to, cim to je... A problem byl v kobylce... proste se ten piezoelektrickej snimac sesmejknul mimo struny...satcilo narovnat a vypodlozit papirkem a hralo to jak vino :-)
charliealpha

Příspěvekod ...EDGE... » 27.06.2009 22:56

Jojo, rozhodne se mi nezda treba u elektriky, ze by nejak min hralo ecko..
...EDGE...

Věk: 20

Příspěvekod Jazzman » 5.08.2009 15:15

Jestli se to neděje akusticky ??? pak je problém ve snímači. Asi jsi právě zjistil, proč původní majitel kytaru prodal :D Poslal bych dotaz na Furcha. Je to jeho výrobek, ať se činí. H
Hledám možnost hrát jazz v Praze a Berouně. Od swingu po cubano jazz. Nabízím kytaru, conga-bongo-timbales.
Nově předělané stránky - http://janbisek.webnode.cz/
Jazzman

Zpět na Akustické kytary