![]() |
![]() |
![]() |
|
|
3stanley píše:Zdar, poradí někdo? Sháním Westernovku, ale s širokým krkem. Chci si pořídit nouvou kytaru ty uzké krky mi moc nesedí.

3stanley píše:Zdar, poradí někdo? Sháním Westernovku, ale s širokým krkem. Chci si pořídit nouvou kytaru ty uzké krky mi moc nesedí.
rocky77 píše:3stanley píše:Zdar, poradí někdo? Sháním Westernovku, ale s širokým krkem. Chci si pořídit nouvou kytaru ty uzké krky mi moc nesedí.
Ahoj,
také zkusím přispět svými skromnými zkušenostmi:
Baton Rouge - kytary této značky mne zaujaly právě tím, že většina jejich modelů má širší krk (44, 45 nebo 46 mm dle modelu). Měl jsem v ruce 3 - L6 (cedr, 46 mm), R14 (smrk masiv, 44 mm) a Sweetie C (smrk masiv, 45 mm). Kytary padnou dobře do ruky, jsou slušně zpracované, ale zvuk mne příliš nezaujal (což může být subjektivní), a hlavně docela krutě neladily v oktávách (rozdíl plus 40-50 centů, což je podle mne hodně)
Cort - model NTL 20 - krk 45 mm, krásný zvuk, super do ruky, bezvadný zpracování.
Dowina - GACE222 (grand auditorium s výřezem) - krk 45 mm, nádherná kytara, skvělý zvuk, je to má nová láska![]()
Takže bych určitě doporučil zkusit toho Corta i Dowinu - navíc Dowiny mají také u spousty modelů širší krk 45 mm.
romank píše:Ahoj, pokud chceš opravdu kvalitní kytaru tak se zkus podívat po značce Rieger - Kloss. Je to česká firma a dělají kytary s šířkami krku 43 a 47 mm.
romank píše:Ono to chce slyšet ty kytary vedle sebe. Pokud není možnost přímé konfrontace tak se to těžko porovnává. Druhá otázka je jaký je cenový strop.
rocky77 píše:Jinak mne ještě napadlo, že nemýlím-li se, i Seagull dělá širší krky... Ale jak říkáš - záleží na tom, kolik prostředků má kolega k dispozici
Elektroakustická kytara s širší verzí hmatníku 45mm. Širší luby pro silný akustický tón, elektronika Fishman Classic4T Blend s integrovanou ladičkou.
.jpg)
Paris píše:http://www.guitarpark.cz/news/250-Cort-NDX20-W-NATElektroakustická kytara s širší verzí hmatníku 45mm. Širší luby pro silný akustický tón, elektronika Fishman Classic4T Blend s integrovanou ladičkou.
rocky77 píše:Baton Rouge - kytary této značky mne zaujaly právě tím, že většina jejich modelů má širší krk (44, 45 nebo 46 mm dle modelu). Měl jsem v ruce 3 - L6 (cedr, 46 mm), R14 (smrk masiv, 44 mm) a Sweetie C (smrk masiv, 45 mm). Kytary padnou dobře do ruky, jsou slušně zpracované, ale zvuk mne příliš nezaujal (což může být subjektivní), a hlavně docela krutě neladily v oktávách (rozdíl plus 40-50 centů, což je podle mne hodně)
.
Ivan píše:skusat gitaru ci ladi treba po nastaveni krku, pokial bol dost uvolneny (co asi aj bol, tradicne u akustik v predjaniach), neni divu.
Bejk píše:Pak ještě nějaký Cort myslím, že taky měl 45mm, ale nemůžu najít který to byl...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník