![]() |
![]() |
![]() |
|
|
CzechJoker píše:Takže závada byla u mě. Při nastavení parametrického ekvalizéru na kytaře směrem k vyšším frekvencím jsou ty spodní opravdu výrazně utlumené. Když jsem se pustil přes PC bedny s vlastním zesilovačem, znělo prakticky vše. To mě ovšem přivedlo na další myšlenku - měl by na elektroakustice smysl kompresor? Vím, že tc electronic ho do natural-G dává, ale kde by našel uplatnění? Napadá mě jedině vybrnkávání trsátkem, pokud ovšem není třeba myslet na dynamiku.

CzechJoker píše:Volume až zase takový luxus není, docela se hodí. Budeš to ještě nějak dodělávat? Myslím zalít pryskyřicí ty mezery kolem snímače a nalakovat to lesklým černým lakem? Vypadalo by to líp.
Jinak John Lennon na nějaké kytaře asi volume i tone měl, mám pocit, že tu kytaru dělá Epiphone.
(Tady je: http://kytary.cz/epiphone-ej160-john-lennon/HN075641/)
rudie píše:Tak něco takového bych z toho časem i udělal....nevíš náhodou jak je to vevnitř? myslím tim kde a jaký kondenzátor na TONE nebo neco podobného?

woro90 píše:rudie píše:Tak něco takového bych z toho časem i udělal....nevíš náhodou jak je to vevnitř? myslím tim kde a jaký kondenzátor na TONE nebo neco podobného?
Je to obyčejný stratovský singláč, tak se na hodnoty poťáků a kondu mrkni do strata, ne?
Atkins píše:Ty poťáky bych nedoporučoval dávat do přední desky = další věc, co Ti sežere kus zvuku, nejlépe někam do lubu, kde nástroj nejméně rezonuje, viz. třeba CA CEC.
Pikus píše:Já, když jsem si chtěl dělat snímač na kytaru jsem koupil takovou tu záslepku do ozvučného otvoru a do ní jsem vyvrtal díru na dva potenciometry a přepínač.
Teď čekám, až se u nás v hudebninách objeví nějekej levnější humucker (udělám si rozepínání), abych k tomu na rozměr vyřiznul díru. Místa tam mám naštěstí pořád dost.
woro90 píše:rudie píše:Tak něco takového bych z toho časem i udělal....nevíš náhodou jak je to vevnitř? myslím tim kde a jaký kondenzátor na TONE nebo neco podobného?
Je to obyčejný stratovský singláč, tak se na hodnoty poťáků a kondu mrkni do strata, ne?
rudie píše:Pikus píše:Já, když jsem si chtěl dělat snímač na kytaru jsem koupil takovou tu záslepku do ozvučného otvoru a do ní jsem vyvrtal díru na dva potenciometry a přepínač.
Teď čekám, až se u nás v hudebninách objeví nějekej levnější humucker (udělám si rozepínání), abych k tomu na rozměr vyřiznul díru. Místa tam mám naštěstí pořád dost.
u nás je jeden humbucker té samé firmy co dělala ten můj singl(je to český noname) a je na něj 70% sleva....pokud bys chtěl určitě se nějak domluvíme.....maj tam i násadky na potenciometry a další k****.....ale díky těm slevám to docela rychle mizi.....mohl bys mi poslat odkaz na nějákou tu záslepku? nevim jak to vypadá
Taky to moc nehraje...a co ten Epiphone od lennona?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků