Zdravim,
chtel bych se zeptat jestli ma nekdo zkusenosti s touhle kytarou. Uvazuji o jeji koupi tak bych chtel vedet jestli se to za ty prachy vyplati.
Tady je odkaz:
http://kytary.cz/taylor-tybbt-7-8/97740/?SE673:0:0:1:0
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
To rozhodně, vždyť je stejně dlouhá jako španělka... Déčko je sice o kus větší, ale pokud by to nutně měla být cestovní kytara, podíval bych se spíš po GC, GA, 00, folkovce nebo bluesovce - to by podle mě melo znít jako menší kytara, ne jako zmenšená větší kytara. Prostě barva zvuku by byla vyladěná pro nástroj této velikosti. Dreadnought je vymyšlený pro mohutný zvuk mohutné kytary, a tady máš tvar určený pro mohutný zvuk, ale v menším provedení. Navíc jediný důvod, proč třeba nosím do hospody čundršpanělku nebo bluesovku, tkví v robustnosti konstrukce s dvanáctipražcovým širokým (v případě bluesovky zase tlustým) krkem a to, že mi v pytli na zádech nečouhají přes hlavu, takže se nemusím omezovat v zábavě. Jinak bych používal déčko jako kytaru na všechno.Smrťokvítek píše:v popisu je 7/8. Takže ten rozdíl zase tak velkej nebude jako u 3/4.

miraslozil píše:Já jsem zase toho názoru,že kvalita kytary netkví pouze v její velikosti a pokud někdo netouží po mohutných basech,a vyhovuje mu spíš jasný a vyvážený zvuk,tak proč nejít do menší kytary?Ona taková menší taylorka může hrát lépe,než nějaký velký levný dreadnought.Rozhodující je pro mě spíše barva zvuku a ta se neodvíjí pouze od velikosti kytary. Taylorka bude určitě dobrá,myslím,že je to dobrá volba.

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
boycalledtrash píše:Chci se zeptat, v čem všem je ta kytara menší, samozřejmě kromě velikosti těla, to je jasné... Má i například užší hmatník(myslim že se tomu říká radius hmatníku, ale možná se pletu) - tak že to určitě poznám? Díky
A máš ji seřízenou?Kinx píše:mimo hratelnosti ktera je pro me naprosto pekelna (odmenou za peklo pri hrani byl nadherny masivni zvuk, velka perkusivita - jen malo kytar se mi takhle libi na slap).

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
Kinx píše:co tim myslis? jakoze pnuti krku?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků