iDave píše:Ahoj,
prosím Vás o radu. Jsem úplný začátečník, objednal jsem si kytaru Ibanez V72 ECE, rád bych se na kytaru zkusil učit sám. Můžete mi poradit nějakou učebnici pro úplné začátečníky, kde by bylo obsaženo nějaké seznámení s kytarou, co je to krk, ladička, kobylka, dále vysvětleny akordy + nějaká cvičení apod. Samozřejmě pro akustickou kytaru. Co jsem tak prolézal toto forum, tak jsem našel převážně většinu pro elektriku. Prolezl jsem tu toho poměrně dost, ale vyloženě žádnou učebnici nebo knihu kde by bylo toto vše obsaženo jsem nenašel, tak snad mi poradíte něco z vlastní zkušenosti. Nebo také mne napadl program co je zde hodně propíraný a to je Guitar Pro. Zatím díky za případné rady.
Vyplň si bydliště, tak ti někdo bude moci něco půjčit osobně. Nejlepší učebnice je ta, co mluví. Pokud jsi zletilý, vezmi nějakého kytaristu na pivko a nech si od něj základy vysvětlit, případně vezměte kytary s sebou. Co se týče anatomie kytary, na wikipedii by to mělo být, spoustu věcí najdeš tady a spousta se dá vyřešit úvahou. Je tady několik témat o tom, jak to dřevo vlastně správně držet, jak si vybrat struny, jak se naučit správnou polohu prstů a správný tlak na struny... Akordy najdeš téměř všude, doporučuji schrastit si prastarý sešitek Na kytaru bez not, je to v podstatě pár stránek povídání o tom, jak ty značky číst a jak klást prsty, a pak obrovská tabulka akordů. Já jsem k tomu používal ještě improvizační pomůcku, tabulku, ve které jsem měl rozepsáno, které akordy jsou obvyklé v které tónině. Stejně jsem si to pak pamatoval podle tónů, které ty akordy obsahují.