Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Výběr kytary do 2000Kč, nováček

Klasické, jumbo, westernové, ...

Příspěvekod rastakvajanasta » 13.12.2008 16:56

Pikus píše:Ano, možná mnoho povedených kytar do 2 000 nenajdete, ale tahle patří mezi ty hodně povedené. Jak někdo může posuzovat něco, když na to vživotě nehrál?
Když jsem si kupoval kytaru, měl jsem limit 5 000 a koupil jsem si Corta za 2500, protože mi přišel jako dost dobrá volba. A zvukem rozhodně pozadu není.

Já držel v ruce dost kytar různých značek, Corta nevýjimaje. Když už je tu o něm řeč, zkoušel jsem i cortskou "luxusní" sérii celomasivů Parkwood, což by mělo být z Cortů to nejlepší z nejlepšího - a ke spokojenosti jsem měl daleko. To jen dokládá, jak je posuzování kvalit individuální.
Kdo něco ví o konstrukci a výrobě kytar, použitých komponentech a dřevech tak chápe, že sehnat opravdu kvalitní kytaru za několik málo tisíc je nemožný. Za určitou kulturu zvuku a hratelnosti se platí. To ale neznamená, že si všichni musí kupovat luxusní kytary. Naopak, jak jsem psal, pro začátečníka je určitě i levný nástroj dobrou volbou, já taky začínal s laciným nástrojem a do určité míry posloužil dobře.
Pokud se ti ta kytara líbí a dobře se ti na ní hraje, tak není co řešit, cena je vedlejší.
rastakvajanasta

Příspěvekod vlk44 » 16.12.2008 19:36

protože tě Ednete (debilní nick) moc dobře znám vím že první co by ses na akustiku učil by bylo něco od metallicy nebo megadeath protože vlastně nic jinyho jako trash metal vlastne neposloucas to je samy master of puppets, whiplash a symphony of destruction a ty si chces kupovat akustiku jako kdyby si poslouchal akorat nohavicu a spol. Ja kterej sem se laskyplne ujal stary a maly brachovy strunalky jsem k akustice nakej cas odsouzenej ale ty mas moznost svobodny volby tak proc si kvuli předsudkum že na akustiku se lip hraje a dalsim volovinam tu pitomou akustiku chces koupit. Vim že peníze máš ale jako starej držgrešle si hledáš to nejlevnesi tak proc si 2 až 3 tácky nepřidat a pokud ti par korun chybi staci rict rodicum a peknej elektrickej komplet mas doma no a pak si muzes hrat na kirka hammeta od rana do vecera a pac ses blazen do especek mam pro tebe malej darek sice to neni nic hmatatelnyho ale mel by ses nad tim zamyslet
http://kytary.cz/esp-ltd-kytarova-sada- ... 08:0:0:1:0
a pokud je ti lito fakt kazdy koruny tak si kup todlenc:
http://kytary.cz/bucklay-by-washburn-ky ... 08:0:0:1:0
rikam ti to jako tvuj nejlepsi kamos akustika takovyho metalisty jako ses ty nebude nikdy tak bavit jako elektrika. nerikam ze akustika je nudna ale mejt svobodnou volbu jako ty uz by se u me valelo ESPecko.
vlk44

Příspěvekod Ednet » 16.12.2008 20:30

Řeknu že máš pravdu i nemáš pravdu ( těš se zítra ve škole ) ale sem odkázanej jenom na penízky svých rodičů a ty za prví nechcu ždímat když vím jak to teď mají s prací a taky proto že vím jak sem hudebně nadanej a navíc si myslím že do úplnýho začátečníka je zbytečný strkat hodně peněz. Akustiku bych měl na naučení nějakých akordů na INTR a na všelijaký jiný skopičiny. Až se něco naučím na na nějakou tu skořepinu za 2 klacky a bude mě to bavit!!! pak si koupím nějaký to ESPčko a signaturu od kirka hammetta :D :D :D Ale díky za tvoji odpověď já ti taky něco napsal :D

Jo a držgrešle jsem jenom na svoje kamarády :D :D jo a těch peněz moc nemám :D
Ednet

Re: Výběr kytary do 2000Kč, nováček

Příspěvekod hanasir » 11.10.2009 8:31

Ahojky, kytara za 1500 Kč nemá smysl, pokud jí nechcěš použít jako pádlo a pod. Raději bych investovala do nějaké kvalitnější a rozhodně s vybírala s někým, kdo se v tom vyzná. Tobě jako laikovi unikně spoustu věcí, kvůli kterým pak budeš otrávenáý. I v kvalitním bazaru s hudebninami se dá sehnat pěkný kousek. V Praze vím o pár prodejnách, kde Ti rádi pomůžou s výběrem, vysvětlí co a jak. Držím palce, hanka
hanasir

Příspěvekod ...EDGE... » 11.10.2009 12:54

Skoro o rok jsi zaspala, tohle se tu resilo davno :D
Myslim, ze z jeho lacine akustiky je uz davno podlozka pro boty.
...EDGE...

Věk: 20

Příspěvekod woro90 » 11.10.2009 13:56

...EDGE... píše:Skoro o rok jsi zaspala, tohle se tu resilo davno :D
Myslim, ze z jeho lacine akustiky je uz davno podlozka pro boty.

Nebo stejně jako já trefil dobrý kus a místo metalu hraje naprostou všehochuť :lol:
Obrázek
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
woro90

Věk: 21

Příspěvekod Vaako » 5.11.2009 23:45

Ahoj...bohužel neodpovídám na "první" dotaz ale chtělj jsem se jen optat.Co říkáte na tuhle kytaru? Nějakou tu dobu už hraju ale dalo by se říct že potřebuju trochu poradit :D Styl hraní rock... Nijak zvláštní vystupování v na koncertech.Jen tak na domácí hraní. Ujde? Předem dík http://www.muzikant.cz/kytary-6/akustic ... -61793.php
Vaako

Předchozí

Zpět na Akustické kytary