od accc » 22.01.2012 17:55
jojo, nestojí za řeč... napadlo mě ještě zvážit furcha... ale slyšel jsem od jinýho prodejce, že levný kytary nejsou úplně napořád... Ale nevim, jen jsem slyšel. Z kšeftů, ty furchy má huml music pod nuselákem kousek, yamahy má dost slováček na jungmanově námku, je to v patře a ve stejném domě ve sklepě je jiná prodejna s kytarama, taky toho mají dost. tam bych začal. pak asi kytary.cz, kousek za nuselákem. je tam kousek i huml. nevím, jestli budou mít něco víc v music city za o2 arénou??? myslím, že ty první dva stačej co do počtu druhů.
Dál, pokud hraješ, nejdřív si vem do ruky kytary podle typu. pro mě je důležitej tvar krku do ruky (pro mě jasně ta yamaha¨) jednak šířka krku - obvikle jsou struny od sebe daleko 43 nebo 45mm, zdá se to málo rozdíl ale pečlivě to vyzkoušej..., a není nepodstatná hloubka krku, když máš krátkej palec, prsty, mohlo by to bejt nepříjemný na zvykání. jestli jsi menší člověk, skus i větší a menší tělo. A až budeš mít v tomhle jasno, teprv hledej kus. A pokud ti nebede trapně, vyzkoušej různý desky, smrk a cedr.... no a pak kus po kuse. až se ti nějaká bude líbit, nech si ta ni zahrát, at jí slyšíš i ze předu, je to dost jinej pocit, než když hraješ sám... takhle drahá kytara bude spíš v elektrice, některé mají vestavěnou ladičku, není to špatné, když hraješ v uřvaný hospodě.... no a pohodlnost hraní nakonec, at nejsou vysoko struny, jednak je to tvrdý na dohmat a jednak pak při zmáčknutí to neladí, obzvlášt basové struny.... tyjo, to jsem se rozepsal....strašný. nakonec, nevybírej z moc kusů, to přebereš, spíš běž víckrát zkoušet, pokud ti nepadne něco do ruky hned. a mysli na to, že obzvláš smrkové kytary se dost vyhrají, tak po půl roce znějí dost jinak....konec. dej vědět, cos vybral nebo jak pokračuješ...