od woro90 » 7.02.2010 3:34
Ke strunám jen to, že není od věci používat ze začátku nějaké ultralevné, ať si odzkoušíš materiál a tloušťku, co ti na té kytaře nejlépe sedne. Vyzkoušet jak fosfor, tak 80/20 Bright i 85/15 American. A mosazné Siriusky či stříbřené měděné Alfy, Resonety a Rekordy jsou také zajímavé, stojí za to je zkusit. Tloušťku asi odladit na fosforkách, jsou tlumenější, mají méně výšek, takže hezky ukážou, co tu desku vybudí málo a co moc. Pak vyzkoušet jak to při vybrané tloušťce strun bere výšky, třeba na Olympiích 80/20. A podle toho vybrat vhodný materiál. A pak už v rámci takto nalezené tloušťky a materiálu jen zkoušet různé výrobce. Já jsem se přes takovéto pokusy na svém déčku dostal k dvanáctkám fosforkám Martin, ale marné nebyly ani Rekordy a čínské desítky fosforky DADI (ty jsem na tom měl když jsem zkoušel učit slečnu, a sice to tu desku nevybudilo nijak zvlášť, ale mělo to příjemný zvuk, hezky vyvážený, s poměrně jasnými ale kultivovanými výškami).

Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je
woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...