Stránka 1 z 1

Amplitube a Cubase

Napsal: 11.06.2018 12:34
od karelpisa
Ahoj, instaloval jsem si do Cubase Amplitube a nemůžu ho tam "dostat". Pluginu jsem nainstaloval do složky v programu files "VST plugins" a stále se mi v programu nezobrazuje. Neví někdo, kde by mohla být chyba?
Díky

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 11.06.2018 12:46
od Hendrek
Jestli se nepletu, někde v Cubase by měla být možnost refreshnout/znovu proskenovat seznam VST ve složce VST Plugins.

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 11.06.2018 14:45
od pavlii
Ano. Nebo se efekt načte po restartu Cubase.

Pokud se i nadále nezobrazuje (není zde uvedeno verzování - jak efektu, tak i Cubase, navíc i údaj 32b nebo 64b), je možné, že je efekt na tzv. "black-list" seznamu. Nejnovější Cubase například znemožňuje práci se 32b VST FX/instruments. Vše pouze 64b!

P.

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 11.06.2018 15:28
od torst
Ano, Ten rescan VST pluginů je někde nahoře v liště. Nové verze AT už nesleduju, ty starší mi Cub načítal celkem hladce. Není plugin schován v nějakém obecně pojmenovaném adresáři? Často ho člověk přehlédne.

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 11.06.2018 16:54
od LUBOSH
Jak píše Torst, je to v obecném adresáři. Nakopiruj dynamickou knihovnu Amplitube4.dll do adresáře program filles/steinberg/cuvase9/vst plugins. Posledni amplitube je 64bit. Mě na Cubse 9.0 normálně běhá. Napsal jsem amplitube4, páč předpokládám, že máš tuto verzi. Číslo Cubase ber taky dle své verze a to samé platí i o umístění instalace Cubase.

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 11.06.2018 21:19
od karelpisa
mám Cubase 5 a Amplitube 3. při instalaci jsem tam nainstaloval 32 i 64, ale v adresáři se mi zobrazuje jen jedno .dll. jinak restart ani aktualizace nepomohla

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 12.06.2018 8:15
od torst
Otevři Cubase, a v u stopy ve slotu insert efektu proklikej všechny adresáře s pluginama. Myslím, že tam někde bude.

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 12.06.2018 9:02
od pavlii
Pokud není v seznamu plug-in modulů (VST Plug-in Information), tak ho nikde nenajde.

P.

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 12.06.2018 9:19
od torst
ano, bez diskuse.

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 12.06.2018 11:58
od karelpisa
No, právě že není ani tam

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 12.06.2018 12:06
od LUBOSH
A už si zkopíroval/přesunul ten soubor - dynamickou knihovnu amplitube3.dll do složky ..... steinberg/cubase5/vst plugins ? Místo teček si doplň pismeno disku, popř. složku kde máš naistalovanou Cubase.

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 12.06.2018 12:42
od karelpisa
Ano, tam jsem to hned zezačátku instaloval, a i jsem kontroloval, jestli tam opravdu je.

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 12.06.2018 12:50
od LUBOSH
To je divný proč to nejede. Taky máš v úvodním dotazu máš uvedeno c:\program files\vst plugins. Tak kde to teda máš?

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 12.06.2018 12:53
od karelpisa
no mám to v Program files\steinberg\cubase 5\VSTplugins

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 12.06.2018 13:10
od pavlii
Ano. A je tahle cesta i v seznamu cest pro hledání plug-in modulů? Najdeš to někde v tom dialogu Plug-in Information. Pokud tam není, je třeba tu cestu přidat (Add VST Folder nebo tak nějak).

Pokud tohle všechno je a přesto to nefunguje, tak bych juknul do Troubleshooting nebo na cubase.net diskusní fórum. Nevím, jestli už C5 má "black-list", ale myslím, že ne.

P.

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 12.06.2018 13:16
od karelpisa
pořád nic, ostatní pluginy se normálně načítají, jen tahle ne...

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 12.06.2018 13:31
od torst
stahni si Wavosaur - free wave editor. (Nebo VST Host) Ten umí taky loadovat vst. Když ani ten AT neobjeví, máš špatně instalovaný AT.

Re: Amplitube a Cubase

Napsal: 12.06.2018 20:41
od LUBOSH
Konečně jsem se dostal ke svému počítači. Vyzkoušel jsem to v Cubase LE 5 a je to normálně funkční. Dynamickou knihovnu AmpliTube 3.dll jsem normálně nakopíroval do c:\program files (x86)\steinberg\Cubase LE 5\VSTPlugins. Netuším kde můžeš mít chybu.