Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

bručení v base

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...

bručení v base

Příspěvekod Kabbyy » 23.01.2012 10:47

Zdravím, mám problém, když zapojím basu, pustím jí nahlas a přestanu se jí dotýkat tak bzučí. Zajíma mně jestli někdo z vás mněl taky tento problém a popř jak jste ho vyřešili. Mám starou p bassu myslim značky Maya nebo tak něco, pasivní elektronika. díky moc za rady.
Kabbyy

Re: bručení v base

Příspěvekod Tomas.Tajfun » 23.01.2012 11:15

Úplně odborně Ti to nevysvětlím a možná se i pletu, ale můžou za to Single snímače. Jsou "jednocívkové" a ten brum vzniká třeba od zářivky a pod. Snímače typu Humbucker to nedělají, protože jsou tam ty cívky dvě. Samozřejmě, dnes už se dělají i single snímače, které nebručí, ale taky stojí dost peněz.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Student ZČU FEK
Fender Jazz Bass 60' .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. Hocke Bass 400 (na prodej) .:. popruh Planet Waves .:. struny Fender .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Tomas.Tajfun

Věk: 21

Příspěvekod mtmccox » 23.01.2012 11:18

Pokud bručí jen, když se ji nedotýkáš, tak se mi to spíše zdá na nepořádné uzemnění.
But I did it, though, because he lied
Because he took you for a ride
And because time was on his side
And because I . . .
                                                                                I want you. So bad.
mtmccox

Příspěvekod autumnleaves » 23.01.2012 11:49

mtmccox píše:Pokud bručí jen, když se ji nedotýkáš, tak se mi to spíše zdá na nepořádné uzemnění.

Takto som to mal aj ja na starej base a stačilo pripojiť káblom kobylku ako zem a prestalo to (ale tu to byť nemusí)
autumnleaves

Příspěvekod Nero » 24.01.2012 13:55

Je to určitě špatné uzemnění. Nejčastějším důvodem je právě ta špatně uzemněná kobylka, ale může být problém u uzemnění jakékoli další součástky.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Zpět na Baskytarový hardware, příslušenství, údržba