![]() |
![]() |
![]() |
|
|
aivn86 píše:Trochu leštit se dá pomocí přípravku co se mu říká "silichrom". Je to právě na vyleštění zašlých chromovaných součástí, ale pokud ti tady už ten chrom slezl tak s tím asi naděláš něco těžko.

woro90 píše:aivn86 píše:Trochu leštit se dá pomocí přípravku co se mu říká "silichrom". Je to právě na vyleštění zašlých chromovaných součástí, ale pokud ti tady už ten chrom slezl tak s tím asi naděláš něco těžko.
Na Silichrom pozor, je až moc hrubý, lepší je Sitol. Mám nelakovanou trumpetu a Silichromem ji čistit nemůžu, protože se tam vytvoří mikroskopické rýhy s velkým povrchem a hned je to zašlé zase, nehledě na to, že ty rýhy jsou vidět. Sitol má brusnou složku jemnější. A oba fungují na jakýkoli kov. Dobré je to třeba na leštění pražců.
K javorovému hmatníku: Javor nepotřebuje čistit ničím speciálním, pokud je lakovaný. A nelakovaný je dost neobvyklá věc. Stačí na to kartáček a jarová voda. Nemusí se ani ničím napouštět, na rozdíl od palisandru a ebenu.
Četl jsi ten příspěvek?.annY:. píše:mě jde o to že mám bordel kolem pražců... (takové to zelené co zůstane ne hadru když s ním přejedeš dlouho nečištěné struny) a hledám něco čím by to lehce pustilo ale neuškodilo to tomu hmatníku...
Na co asi ten kartáček?woro90 píše:Javor nepotřebuje čistit ničím speciálním, pokud je lakovaný. A nelakovaný je dost neobvyklá věc. Stačí na to kartáček a jarová voda. Nemusí se ani ničím napouštět, na rozdíl od palisandru a ebenu.

woro90 píše:Nemusí se ani ničím napouštět, na rozdíl od palisandru a ebenu.

woro90 píše:Lak to mít musí, javor je dost savý. Nejspíš tam budou jen tři tenké vrstvy matného laku, aby to nesálo, ale aby to bylo matné a na pohmat dřevěné.
dayslypper píše:Už delší dobu nevím, co s těmi fleky. Je to odřený matný lak. Kytaráž mi řekl, že lakovat to povětčinou nemá smysl, tovární laky jsou většinu na bázi epoxidu, který něco vydrží. Normální rozpustné laky nevydrží nic.

Zpět na Baskytarový hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník