![]() |
![]() |
![]() |
|
|
BUDAJ-31 píše:chcel by som sa spitat cim by sa dalo este cistit struny?ja zatial cistym domacou:D ale uplne to nevicisti...tiez treba dat pozor ze pri silnejsich pripravkov sa musi davat pozor na hmatnik ak je javorovy , inak by mohol lak zist dole...
cenda píše:BUDAJ-31 píše:chcel by som sa spitat cim by sa dalo este cistit struny?ja zatial cistym domacou:D ale uplne to nevicisti...tiez treba dat pozor ze pri silnejsich pripravkov sa musi davat pozor na hmatnik ak je javorovy , inak by mohol lak zist dole...
je na to přípravek Dunlop65 a z vlastní zkušenosti musim říct že dobrý stojí to asi 120,-Kč... jinak je můžeš sundat a vyvařit v octový vodě s jarem... pak je musíš pořádně vysušit... (samozřejmě je musíš sundat a o hmatník se nemusíš bát)
BUDAJ-31 píše:a nieco praktickejsie uz nieje?![]()
bo idem si kupit ten dunlop ono to stoji asi 100kc ale nie zajtra...
Janec píše:Jak jsem to tu četl, musel jsem to zkusit. Včera jsem vyvařoval struny cca 5 minut ve vodě s jarem a SUPER! Hrajou jako nový.Nevařil jsem je ale kvůli špíně, začaly ztrácet výšky a basy - už jenom tak huhlaly. Nevěřil, vyzkoušel, děkoval . . .
BUDAJ-31 píše:Janec píše:Jak jsem to tu četl, musel jsem to zkusit. Včera jsem vyvařoval struny cca 5 minut ve vodě s jarem a SUPER! Hrajou jako nový.Nevařil jsem je ale kvůli špíně, začaly ztrácet výšky a basy - už jenom tak huhlaly. Nevěřil, vyzkoušel, děkoval . . .
vtej octovej???kolko si tam dal octa???musim tez skusit na zajtra bo na koncert by sa neco hodilo:D
Janec píše:BUDAJ-31 píše:Janec píše:Jak jsem to tu četl, musel jsem to zkusit. Včera jsem vyvařoval struny cca 5 minut ve vodě s jarem a SUPER! Hrajou jako nový.Nevařil jsem je ale kvůli špíně, začaly ztrácet výšky a basy - už jenom tak huhlaly. Nevěřil, vyzkoušel, děkoval . . .
vtej octovej???kolko si tam dal octa???musim tez skusit na zajtra bo na koncert by sa neco hodilo:D
Servus. Vařil jsem je v cca dvou litrech vody s polévkovou lžičkou Jaru bez octa. Jen jar. Jsou to .45 GHS (byly v černé krabičce - přesnou řadu nevim) 5ti strunná sada hraná dva měsíce tak hodinu denně + vystoupení kde byly řádně zlity potem.Hodně to pomohlo. Je to pochopitelné, když si vezmu že se do nich obrušuje kůže, kožní maz a všelijaké svinstvo z rukou tak jim odmaštění musí pomoct. Fakt doporučuju. Otázkou je, co na to životnost strun. . . Vlastně bych je hodil do šmelcu, když už nehrály. Takže samá pozitiva a sociální jistoty
BUDAJ-31 píše:ja osm to dal uz do vriacej vody
Disasterpiece píše:nerezne to? Shocked
Zpět na Baskytarový hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků