Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Druh snímačů, efektů

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...

Druh snímačů, efektů

Příspěvekod twinght » 2.09.2011 9:41

Ahoj,
chtel bych se zeptat hraju na baskytaru teprve rok a mame s kamaradem takovou "domaci kapelu" dejme tomu aspon se o to snazime :D Ale problem, ktery mi vrta hlavou je, ze nedavno jsem narazil u nekolika ceskych kapel na zvuk basykytary, ktery me desne ohromil, ale nedokazu ho vubec nastavit, takze to musi byt nejakejma snimacema nebo efektama asi spis efektem ale netusim jakym... pls nevite co to je zac? nejvic to je slyset tady http://bandzone.cz/evelynneee maj to vsude nebo potom u http://bandzone.cz/sunshine ale tam to je jen obcas a ne tak vyrazny.. ten zvuk me desne bavi, ale nevim co udelat pro to abych ho dosahl :? kdyztak zda by jste mi mohli neco doporucit. dik moc
twinght

Re: Druh snímačů, efektů

Příspěvekod woro90-1 » 2.09.2011 11:11

A nepatří to tedy k baskytarám?
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod Tomas.Tajfun » 2.09.2011 11:36

Honba za tímto zvukem je zásadní pro mnoho baskytaristů. Pro začátek jsou potřeba perfektně čisté, ne-li nové struny. Kombo Fender by nemělo mít problém tento zvuk udělat. Jde tam hodně o středové frekvence. Basa Stagg, mno s novýma strunama to půjde.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Student ZČU FEK
Fender Jazz Bass 60' .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. Hocke Bass 400 (na prodej) .:. popruh Planet Waves .:. struny Fender .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Tomas.Tajfun

Příspěvekod twinght » 2.09.2011 12:58

Podle me to patri sem, pac tady jsou efekty a pod 8) Jinak strunama to jsem si myslel taky a prave ze vubec:/ proto sem napsal jsem, pac fakt vubec netusim..hlavne ten zvuk je takovej spinavej, ale zaroven desne cistej, nakrapnutej nebo nevim...kazdopadne tento zvuk chci! :twisted:
twinght

Příspěvekod Tomas.Tajfun » 2.09.2011 13:08

Basák má (podle těch dvou fotek) JB. Nedokážu jednoznačně určit, jestli má trsátko, nebo ne... To je zásadní pro vytvoření takovýho zvuku, stejně jako aparát a eq, myslím, že efekt v tom nebude.

EDIT: Zkus jim napsat ;)
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Student ZČU FEK
Fender Jazz Bass 60' .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. Hocke Bass 400 (na prodej) .:. popruh Planet Waves .:. struny Fender .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Tomas.Tajfun

Příspěvekod bukvice » 2.09.2011 18:45

Poslouchal jsem jenom jednu písničku (D.N.A.). Podle mě hraje prastama blízko kobylky, žádná velká věda :) Taky tam občas nějakej tón 'popnul'. Nový struny v tom budou určitě taky, přece by ve studiu nenahrával se starýma :)
AHOJ.
bukvice

Příspěvekod bukvice » 2.09.2011 18:46

a na EQ bude mít hodně vytažený výšky, řekl bych.
AHOJ.
bukvice

Zpět na Baskytarový hardware, příslušenství, údržba