Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Efekt na Metalcore

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...

Efekt na Metalcore

Příspěvekod TommcaT » 11.11.2009 0:07

Ahoj,

potřeboval bych nějak vyloudit z basovky pořádnej Metal Corovej zvuk.Nevím jestli mám podladit či koupit nějaký efekt.Rád bych se vás zeptal jestli s tím máte někdo zkušenosti.Nechci žádněj Overdrive.Tak bych vás rád poprosil o radu.

myslím něco ,jako tohle:

http://www.youtube.com/watch?v=CpnEGmNaZdE.

Dík
---ARIA - STB Precission Bass - DX---HARTKE VX2510---
TommcaT

Re: Efekt na Metalcore

Příspěvekod cenda » 11.11.2009 11:17

ahoj,

tu ukázku sem neposlouchal ale řekl bych, že by se tam mohla hodit basa která má vytáhlé basy a vejšky a stažená středy. A určitě bych šáh po kompresoru. a rozhodně podladit ale to je věc vkusu. jinak bych to nemrvil ńákym efektem.
cenda

Příspěvekod KIWI » 11.11.2009 15:21

TommcaT píše:Ahoj,

potřeboval bych nějak vyloudit z basovky pořádnej Metal Corovej zvuk.Nevím jestli mám podladit či koupit nějaký efekt.Rád bych se vás zeptal jestli s tím máte někdo zkušenosti.Nechci žádněj Overdrive.Tak bych vás rád poprosil o radu.

myslím něco ,jako tohle:

http://www.youtube.com/watch?v=CpnEGmNaZdE.

Dík

Ja teda nechapu co je na tom metalcorovýho :D

Ono nejvic na hutnosti zvuku prida asi to podladeni...pokud nechces nejakej nakreslovaci efekt (osobne bych se nejaky dobryho nebal), tak zkus si proste pohrat s ekvalizerem, vzit do ruky trsatko...
Ibanez BTB300BG (Kent Amrstrong Classic, Aguilar OBP-2), Gallien-Krueger 700RB-II & 410RBH, Trace Elliot Boxer 30, EHX Q-Tron, MXR El Grande Bass Fuzz, Korg CA-30, kabely Smrčka + Planet Waves, další blbosti

Hrával jsem totok:
http://bandzone.cz/whereismysummer

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI

Příspěvekod Mirus » 15.11.2009 22:59

Jojo .. na metalcore jenom trsátko ... prstama se dají zahrát sice taky zatraceně hustý riffy (viz. takovej Robert Trujillo v písničce - Suicide and Redemption , ale to není metalcore :D ) ...

Takže hraj trsátkem ... kup nový struny aby měli pěknej kovovej zvuk .. navol si výšky na max a středy na min. + přidej basy podle potřeby. Podlaď , zvuk to ještě zlepší ... a jinak jak ty říkáš "metalcorovýho" zvuku dosáhneš na většině komb/hlav ... :D
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Mirus

Věk: 22

Příspěvekod Disasterpiece » 18.11.2009 22:49

Mirus píše:Jojo .. na metalcore jenom trsátko ... prstama se dají zahrát sice taky zatraceně hustý riffy (viz. takovej Robert Trujillo v písničce - Suicide and Redemption , ale to není metalcore :D ) ...

Takže hraj trsátkem ... kup nový struny aby měli pěknej kovovej zvuk .. navol si výšky na max a středy na min. + přidej basy podle potřeby. Podlaď , zvuk to ještě zlepší ... a jinak jak ty říkáš "metalcorovýho" zvuku dosáhneš na většině komb/hlav ... :D

Basak z triviumu hraje prstama tak ze to neni metalcore? Podle me to neni pravidlo, hraj tak jak se ti to libi a natoc si zvuk jakej chces.A basa taky nemusi bejt prevejskovana, ja si myslim ze je lepsi takovou peknou dunivou basu co pekne protrepe vnitrnostma nez bolest usi z uvejskovany basy. ale jak rikam IMHO.
Disasterpiece

Věk: 21

Příspěvekod trauntnberg » 19.11.2009 10:02

tak na tom zvuku neni nic prevratneho. pokud basa neni uplna troska a struny nejsou uplne mrtve a zahrajes trsatkem,tak ten zvuk dostanes. ale pokud chces fakt naky efekt,tak chlapik na tom tvem videu jede pres sansamp RBI
trauntnberg

Příspěvekod Mirus » 19.11.2009 16:14

Já taky hraju prstama né sice hodně tvrdou muziku , ale pěknej power metal alá 80.léta ... to trsátko sem napsal ve smyslu spojeném s tím videem :D
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Mirus

Věk: 22

Příspěvekod Disasterpiece » 19.11.2009 23:29

Mirus píše:Já taky hraju prstama né sice hodně tvrdou muziku , ale pěknej power metal alá 80.léta ... to trsátko sem napsal ve smyslu spojeném s tím videem :D

V pohode :) ja jsem si dneska pujcil nejakou Ibanezu BTB 5ka proste neco na ten styl, no a pral sem to pres nakou marshal hlavu JMP-1? nevim uz, no a na to ze jsem jakz takz hral na to prsty tak ten kovovej zvuk tam byl ( az nato ze ja marshal moc nemusim, raci warwick)
Disasterpiece

Příspěvekod woro90 » 28.11.2009 23:45

A pokud bys chtěl trochu experimentovat se zkreslením, zkus si postavit Bazz Fuss. Je to asi nejjednodušší mršítko co může existovat a je s tím sranda.
Obrázek
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
woro90

Příspěvekod klobasnik » 7.06.2010 18:49

Z vlastni zkusenosti mam nejlepsi zkusenosti s overdrivem. Od bosse. Maly gain. Pekne to nakopne, pouzivam nejvic v breakdownech. A chlapi, to ze metalcore se hraje trsatkem je solidni blbost. Zalezi na konkretni kapele. Ja nemam rad kopirovani, a proto hraju tak aby to co nejlip vyznelo a ne proto ze basak z As I Lay Dying hraje trsátkem. Hrej podle sebe. A dalsi vec je ze hodne z hutnosti zvuku dela ladeni. Na metalcoru mam rad ladeni drop C, kdyz to ma porad zachovanou citelnost vyssich tonu a dokazes na tom vyloudit hluboke breakdownove tony podobne hrani na sedmistrunku. Tot vse.
Cort K4-7 BK
Line 6 POD XT

Prodám Beta Aivin BOD-1 (baskytarový overdrive/distortion/fuzz)
klobasnik

Příspěvekod garde » 9.06.2010 8:24

....skreslenie tam nie je žiadne....je to skôr nádych lampového aparátu....na Korgu AX10B mám simuláciu Ampeg SVT 4 a pri jeho použití mi lezie z ampu na 90% rovnaký zvuk....
garde

Příspěvekod wreptile » 11.06.2010 6:44

Dneska se metalcore z velké části rovná Ampeg SVT(x) + Basa s vyhulenýma výškama a basama... středy sundat úplně nemůžeš, bude to bublat a pískat a žádné tělo, plocha... Moc se mi líbí třeba použití Fender bas v MC nebo Warwick.
Kytara: Epiphone SG G400
Snímače: DiMarzio Tone Zone, prehistorický zebroidní snímač s geniálním zvukem
Box: kopie Marshall zabavena uživateli bananabonus
Hlava:Randall RH 50T
Efekt:ruce
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
Kapely:
http://bandzone.cz/ghostface
http://bandzone.cz/fishandchips
wreptile

Příspěvekod klobasnik » 18.06.2010 14:50

Právě že nemám rád když si někdo řekne: Metalcore je teď v módě, založím si kapelu, aha vidím že se používají Ampegy, koupím si Ampeg... Neříkám že Ampeg je špatný, naopak je to (z vlastní zkušenosti) špičkový aparát, ale já i přes to mám rád když si zajedeš třeba do Audioteku a strávíš tam třeba 3 hodiny zkoušením nástrojů a aparátů. Nejradši mám značku Hartke, strašně univerzální, najdeš tam zvuk který sedí do širokého spektra stylů, od jazzu až po ten váš metalcore :)
Cort K4-7 BK
Line 6 POD XT

Prodám Beta Aivin BOD-1 (baskytarový overdrive/distortion/fuzz)
klobasnik

Zpět na Baskytarový hardware, příslušenství, údržba