od garde » 22.07.2009 11:49
.....tiež som s týmto laboroval, mám Laney RB7, muľťák Korg AX10B, mal som Boss ODB3 a chcel som to pozapájať tak že mulťák by bol šiel cez FX Loop a Boss ODB3 do vstupu pre nástroj, ale pri takom zapojení mi ten mulťák skresloval signál, aj som to konzultoval s predajcom, ale vedel mi poradiť len tolko aby som to zapájal do vstupu pre nástroj, tam to funguje fajn a zvuk je bez parazitného skreslenia a šumu.....a že FX Loop je pre rackové efekty.....možno tebe ten mulťák také problémy robiť nebude.....z praktického hladiska je to lepšie zapájať do vstupu pre nástroj, potrebuješ len dva káble, ktoré môžu byť kratšie a tým sa ti zníži strata signálu, kdežto pri zapojení mulťáka do FX Loop-u potrebuješ tri káble a ak sa budeš chcieť aj troška pohybovať, tak tie káble budú musieť byť dlhšie a pri pasívnom nástroji ti môže dôjsť k strate signálu pri lacných obyčajných kábloch.....ladičku môžeš zapojiť medzi basu a kombo, alebo basu a muľťák ak mulťák zapájaš do v stupu pre nástroj, a potrebuješ len krátky prepojovací kábel, alebo do Tuner out-u na zadnom panely komba, potrebuješ ďalší kábel, v tom prípade signál pôjde len do ladičky a nie ďalej cez ňu, je to výhoda, aj keď väčšina ladičiek je true bypass, ale môžu meniť a žrať signál.....