![]() |
![]() |
![]() |
|
|

aivn86 píše:hele tak ta baterka potřebuje taky občas vybít úplně a zase nabít. Prostě ji tak nějak naformátovat. Takové to trochu vybít a dobít není úplně dobrý. A hlavně pokud ne to jenom dvě stě mAh tak to není nějak moc.

KIWI píše:Spravne by se mely tyto baterky nechat uplne vybit, nejlepe uplne do mrtva.

woro90 píše:Divím se, že ještě nikdo nepoužívá do aktivek lithiové články (Li-Ion, Li-Pol, jako jsou např. v mobilech), těm průběžné nabíjení nevadí, dokonce jim to vyhovuje víc než nabíjení a vybíjení nadoraz.
Pepe píše:woro90 píše:Divím se, že ještě nikdo nepoužívá do aktivek lithiové články (Li-Ion, Li-Pol, jako jsou např. v mobilech), těm průběžné nabíjení nevadí, dokonce jim to vyhovuje víc než nabíjení a vybíjení nadoraz.
Teď už to doklepu s tou co mam, dokud bude aspoň trochu sloužit. Častější nabíjení mi nevadí![]()
Oni se 9Voltovky vyrábějí i jako Li-lon nebo Li-pol? To jsem ještě neviděl. Kdyby byly za příjemnou cenu, tak bych do ní i šel (zatim jsem objevil jen Ni-MH). Čím se nabíjejí? Klasickou nabíječkou?
Jakou baterku byste tedy do aktivky doporučili

woro90 píše:Ale hlavně mi přijde zvláštní že ještě nikdo nezačal vyrábět aktivky bez konektoru na baterku, zato s vlastním zdrojem a nabíjením přímo v kytaře přes adaptér. U toho by se navíc dala někam vyvést LED indikující stav nabití. S použitím SMD součástek by to bylo opravdu miniaturní.
eMko píše:woro90 píše:Ale hlavně mi přijde zvláštní že ještě nikdo nezačal vyrábět aktivky bez konektoru na baterku, zato s vlastním zdrojem a nabíjením přímo v kytaře přes adaptér. U toho by se navíc dala někam vyvést LED indikující stav nabití. S použitím SMD součástek by to bylo opravdu miniaturní.
AFAIK LEDky indikující stav baterky na kytarách občas bývají (minimálně na akustikách) a párkrát jsem viděl i možnost napájení přes phantom. Jinak mít od kytary ještě kabel na napájení nebo nějaký akumulátor v kytaře je podle mne docela blbost. Nikdo Ti nebrání si to sám vyrobit, ale ... žádný akumulátor s Lithiem Ti nevydrží déle než nějaké 3 roky a starat se o výměnu drahých akumulátorů, nosit ke kytaře ještě nabíječku atd ... to raději s sebou budu tahat náhradní baterku

eMko píše:Jak v akustice, tak v base mám baterku, ne akumulátor. Životnost lithium-jakéhokoliv akumulátoru se neodvíjí jen od cyklů, ale také od fyzického stáří. Přibližně za 3 roky od výroby je groggy a nikdo s tím nic neudělá. V případě kytar postrádá akumulátor jakoukoliv přidanou hodnotu - ten se hodí jenom tehdy, pokud je potřeba často nabíjet (notebooky, vrtačky, mobily apod.), v kytaře, kde baterka vydrží roky, je podle mne použití akumulátorů bezpředmětné. A také předpokládám, že kdyby to stálo za to, pak už by s tím výrobci kytar laborovali.
Jinak nevím, jak Ty, ale já se snažím s kytarou tahat jen ty nejnutnější věci, takže k akustice beru jen ladičku, pár papírů s písničkama, trsátka, kapodastr a náhradní struny. K base odpadají dvě poslední položky a přibývá kabel. Nic víc podle mne potřeba není
permooon píše:dobíjecí baterky je potřeba domrtě vytřískat a pak zase do plnejch nabít.Jinak ti za chvilu pujde do kopru.každá baterka má kapacitní paměť.Nimh Nicd větší lio-on polymer malá ale mají taky.
Zpět na Baskytarový hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník