V hybridu PRS s EMG snímači Duracell alkalická vydržela 2 roky hodně častého hraní.
Kupujte kvalitní alkaliky: Sanyo a Duracel jsou dobré.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
KIWI píše:eMko píše:Jak v akustice, tak v base mám baterku, ne akumulátor. Životnost lithium-jakéhokoliv akumulátoru se neodvíjí jen od cyklů, ale také od fyzického stáří. Přibližně za 3 roky od výroby je groggy a nikdo s tím nic neudělá. V případě kytar postrádá akumulátor jakoukoliv přidanou hodnotu - ten se hodí jenom tehdy, pokud je potřeba často nabíjet (notebooky, vrtačky, mobily apod.), v kytaře, kde baterka vydrží roky, je podle mne použití akumulátorů bezpředmětné. A také předpokládám, že kdyby to stálo za to, pak už by s tím výrobci kytar laborovali.
Jinak nevím, jak Ty, ale já se snažím s kytarou tahat jen ty nejnutnější věci, takže k akustice beru jen ladičku, pár papírů s písničkama, trsátka, kapodastr a náhradní struny. K base odpadají dvě poslední položky a přibývá kabel. Nic víc podle mne potřeba není
Nevim proc by mely odpadat nahradni struny, ale jinak s tebou souhlasimK akustice kabel nepotrebujes? (pokud nezvuci mikrofonem)
S temi roky akumulatoru..myslim ze mam i dyl a dead neni...ale zalezi asi od kvality.
Moon píše:Odpálit elektroniku slabou baterkou považuji za nemožné, ale šum nebo zkreslení u vybité baterky nastává.
Ideální řešení je přepínač pasiv/aktiv - tj. pouštět signál snímače přepínačem buď přes elektroniku na jacka,nebo přímo ze snímače na jacka. Já jsem si to na své base udělal sám,včetně zabudování elektroniky Michalík,kterou mohu podobným kutilům jako jsem já jen vřele doporučit. Mimochodem,u Michalíka vydrží baterka v pohodě rok běžného hraní,a kdyby náhodou došla během hry , tak přepnu na pasiv.
Ijen píše:Moon píše:Odpálit elektroniku slabou baterkou považuji za nemožné, ale šum nebo zkreslení u vybité baterky nastává.
Ideální řešení je přepínač pasiv/aktiv - tj. pouštět signál snímače přepínačem buď přes elektroniku na jacka,nebo přímo ze snímače na jacka. Já jsem si to na své base udělal sám,včetně zabudování elektroniky Michalík,kterou mohu podobným kutilům jako jsem já jen vřele doporučit. Mimochodem,u Michalíka vydrží baterka v pohodě rok běžného hraní,a kdyby náhodou došla během hry , tak přepnu na pasiv.
Odpálení elektroniky se slabou baterkou možné je, mám to potvrzené od kytaráře - takže to bychom měli vyřešené.
whisoure píše:když tam teče sotva pár voltů z vybitý baterky?
ale proto jsem dal nakonec otazník:) ale ty si stejnej odborník koukám, tak ještě počkáme a on nám to někdo vysvětlíwhisoure píše:No já tomu vůbec nerozumim
A proto počkáme na někoho kdo to mu rozumí a ten nám řekne jak to doopravdy je. I když se domnívám že to už napsal moon.Hegrik píše:já myslím
whisoure píše:No já tomu vůbec nerozumim, ale kde by se v tý elektronice vzala ta energie nebo cosi, co by dokázalo odpálit tu elektroniku když tam teče sotva pár voltů z vybitý baterky?
whisoure píše:ale proto jsem dal nakonec otazník:) ale ty si stejnej odborník koukám, tak ještě počkáme a on nám to někdo vysvětlíwhisoure píše:No já tomu vůbec nerozumim
Zpět na Baskytarový hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník