Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Korg Pandora PX4D

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...

Korg Pandora PX4D

Příspěvekod krokodile » 23.08.2010 15:16

Mám takový asi hodně specifický dotaz - nedávno sem si pořídil multiefekt (Korg Pandora PX4D) na cvičení

http://kytary.cz/korg-pandora-px4d/HN004861/

Dneska o víkendu sem si s tim hrál (basa-efekt-kombo) a pár věcí nahrával. Používám preset nazvaný SLAPIT, popisu asi netřeba.

K problému - kvůli nahrávání jsem měl na efektu nastavený max volume (gain cca na 1/3), kombo tak nějak rozumně a přes DI výstup to nahrával do mixu. Potud bez problémů. Ten nastal, když jsem chtěl vyzkoušet zkreslený zvuk - listováním seznamem presetů jsem se dostal k presetu OVERDRIVE (nebo DISTORT to je jedno, prostě nějaký hodně zkreslený zvuk) - místo zkresleného zvuku se ozval strašlivý jekot, okraj obou reproduktorů se ROZSVÍTIL - okamžitě sem sepnul mute a všechno ustalo. Když jsem se vrátil k presetu SLAPIT tak všechno pracuje jak má, kombo je asi nepoškozený (žádná spálená guma ani nic takového), jen mám teda docela obavu používat efekt, protože prostě k náhodnému přepnutí presetu může dojít...

Tak tedy dotaz - stalo se vám něco podobného? Jasně, je to asi problém s přebuzením, ale gain byl na obou zařízení na docela normální úrovni a jestli si správně (v tom stresu když to začlo ječet) pamatuju, tak nepomohlo ani utlumit struny rukou...
Yamaha RBX 460
Nemesis Eden 320 2x12"
krokodile

Re: Korg Pandora PX4D

Příspěvekod Nero » 23.08.2010 18:47

Přesunuto do správné sekce - příště věnuj aspoň chvíli pozornost rozdělení fóra.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod garde » 24.08.2010 14:49

....myslím si, že nič katastrofálneho sa neudialo, len ten skreslený efekt si mal zrejme vyhúlený naplno....teda volume gain a EQ neplatia generálne pre všetky presety rovnako, ale zvlášť si ich musíš ponastavovať....
garde

Příspěvekod krokodile » 24.08.2010 15:40

Mě jen pořád překvapuje že to dál "hrálo" i když sem chytil struny....Nic zvláštního se nestalo (až na ten svítící reprák :? )
Yamaha RBX 460
Nemesis Eden 320 2x12"
krokodile

Zpět na Baskytarový hardware, příslušenství, údržba