Díky za info!
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
břucháč píše:Dobrý den, o potenciometrech jsem tu skoro vůbec nic nenašel (když ano, tak jsem tomu stejně moc nerozumněl) a potřeboval bych poradit- teď nedávno jsem na Aukru odkoupil starou baskytaru Jolana Vikomt, řekl jsem si, že si jí zkusím rekonstruovat, spíš pro zajímavost a abych se s kytarou poznal trochu víc do hloubkyKdybych jí pokazil (dopadlo-li by to opravdu špatně) z basy se stane pokojová výzdoba- když se ale poštěstí a šlo by na ní hrát, rozhodně mi to vadit nebude. No a jak jsem jí postupně rozebíral, napadlo mě, že by nejspíš nebylo úplně od věci povyměňovat některé její hardwareové díly- snímač vypadá, že je v pohodě(či ne, jak to poznám?
), a pak potenciometry, ty bych radši vyměnil- a toť moje otázka- mají mít baskytarové potenciometry jiné parametry než např. potenciometry elektrických kytar? Našel jsem nějaké na bachmusik.com, ale prostě se v tom nevyznám, tak nevím, co vybrat... s jejich případnou instalací problém nebude (rodinka pomůže).
Díky za info!

břucháč píše:Super, díky moc![]()
Snímač bych byl vyzkoušel, kdyby úplně nechyběl jack, který doma náhradní nemám. Takže to bude muset počkat...
S velikostmi otvorů apod. počítám a beru je v úvahu, na té hřídelce (hladká/vroubkovaná) nezáleží, dokud má stejný průměr, ne? Kloboučky se navíc dají dokoupit, což mám stejně v plánu...
Ještě jednou dík za rady

břucháč píše:oukej, dík:)
No a dal jsem na vás a mrkl se na ty staré potenciometry, jediné co na nich je napsáno zní:
TESLA
TP 280 n 20A
M25/G- PF
...cože přesně mi to má říct, kdybych chtěl koupit nové?

core88 píše:břucháč píše:M25/G- PF
ten potenciometr je logaritmický ."G" takle to značila a asi pořád značí tesla. ale nezdá se mi ta hodno ta M25 . 25 mega ohm ? to asi ne ...
Zpět na Baskytarový hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník