Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Otrasy

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...

Otrasy

Příspěvekod BUDAJ-31 » 10.10.2009 13:50

chcem as spitat ci nevadi ked mam basove kombo presne oproti mojj bnde.vse j na zemi a ked niekedy hram tak stane sa ze vykurim svoje 15W kombo trocha viac a vse sa mi v izbe trasie,aj PC.raz a msi talo ze som hral a zrazu srasne sa pomalil PC a ja nvm ci to bolo tym hranim a otrasmi alebo preto ze uz je faj stary
BUDAJ-31

Re: Otrasy

Příspěvekod Nero » 10.10.2009 22:55

Radši hraj a nevymýšlej blbosti. Sice tu byly a možná ještě jsou nějaké pokusy o vyvinutí sonického děla, nicméně tvůj aparát k tomu má daleko... :roll:
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod BUDAJ-31 » 10.10.2009 23:09

ja som sa iba pital,ze ci tym otrasmy sa nico nemoze stat PC lebo su oproti sba a ja nvm .vsak ak ma niekto stakymy vecmy skuenosti ad sa nhamby a napise :wink:
BUDAJ-31

Příspěvekod Nero » 10.10.2009 23:16

He, mám doma 50W lampu a míval jsem tu 65W basový kombo. Tak mám dojem, že vím, co jsou otřesy a vibrace. Stát se nic nemůže.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Příspěvekod KIWI » 11.10.2009 11:25

BUDAJ-31 píše:chcem as spitat ci nevadi ked mam basove kombo presne oproti mojj bnde.vse j na zemi a ked niekedy hram tak stane sa ze vykurim svoje 15W kombo trocha viac a vse sa mi v izbe trasie,aj PC.raz a msi talo ze som hral a zrazu srasne sa pomalil PC a ja nvm ci to bolo tym hranim a otrasmi alebo preto ze uz je faj stary

Prosim te tvoje prditko vadi tvymu PC asi jako zemetresni v Cine. Maximalne ti vypadnou sklenicky z police...
Ibanez BTB300BG (Kent Amrstrong Classic, Aguilar OBP-2), Gallien-Krueger 700RB-II & 410RBH, Trace Elliot Boxer 30, EHX Q-Tron, MXR El Grande Bass Fuzz, Korg CA-30, kabely Smrčka + Planet Waves, další blbosti

Hrával jsem totok:
http://bandzone.cz/whereismysummer

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI

Příspěvekod Nero » 11.10.2009 20:46

Kiwi, nepřeháněj! :wink: Ani Ibanez SW65 nehýbal skleničkama :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Příspěvekod BUDAJ-31 » 11.10.2009 20:55

ked som mal Marshala 15 tak ono som hral na polovicu a nic sas skoro nehibalo.Teraz ked mam ttoho Line 6 tak nemam to ani na polovicu a je to taky rachot , normalne sa vse trase ale len ked hram na urcitych tonoch ale je to hlavne tym asi ze teraz mam inu izbu a ta je velmy velka.cim je vecsia izba tak j to akusticky tzv horsie...alebo nie?
BUDAJ-31

Příspěvekod aivn86 » 11.10.2009 21:28

to že se ti teď něco třepe a předtím v jiném pokoji to nedělalo je způsobený rezonančními vlastnostmi všech věcí okolo. Každá věc prostě při určitý úrovni hlasitosti a nějaké frekvenci začne drnčet....
Fender JB my Hand made, Fokus Jazz bass+RM, kombo Ibanez SW65,...
Navštivte: www.h-quartet.wz.cz a folkuhudecu.wz.cz
RIP Petrpeter
aivn86
Moderátor

Příspěvekod KIWI » 11.10.2009 22:26

aivn86 píše:to že se ti teď něco třepe a předtím v jiném pokoji to nedělalo je způsobený rezonančními vlastnostmi všech věcí okolo. Každá věc prostě při určitý úrovni hlasitosti a nějaké frekvenci začne drnčet....

Je to opravdu tak. To mi pripomnelo vcerejsi zkousku na hody, kdy pri zpevu kamaradka nasla ten "rezoznancni" ton one mistnosti :-D

Nero píše:Kiwi, nepřeháněj! :wink: Ani Ibanez SW65 nehýbal skleničkama :mrgreen:

Njn, ja vim, ale tak prece nebudu uplna svina :D :twisted:
Ibanez BTB300BG (Kent Amrstrong Classic, Aguilar OBP-2), Gallien-Krueger 700RB-II & 410RBH, Trace Elliot Boxer 30, EHX Q-Tron, MXR El Grande Bass Fuzz, Korg CA-30, kabely Smrčka + Planet Waves, další blbosti

Hrával jsem totok:
http://bandzone.cz/whereismysummer

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI

Příspěvekod .:DannY:. » 11.10.2009 23:03

hi... bys měl slyšet ten rachot když jsem vytáhnul erbéčtverku na max... nové plastové okna přímo vrněly blahem... :wink:
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
.:DannY:.

Příspěvekod garde » 12.10.2009 9:17

BUDAJ-31 píše:chcem as spitat ci nevadi ked mam basove kombo presne oproti mojj bnde.vse j na zemi a ked niekedy hram tak stane sa ze vykurim svoje 15W kombo trocha viac a vse sa mi v izbe trasie,aj PC.raz a msi talo ze som hral a zrazu srasne sa pomalil PC a ja nvm ci to bolo tym hranim a otrasmi alebo preto ze uz je faj stary

....nehnevaj sa budaj ale si fakt "KUS".....v skúšobni máme 486ku z roku 98, ak sa nato ešte náhodou niekto pamätá :D 32MB RAM a 8giga pamäte.....púšťame si z toho cez spevový aparát pesničky a potom do nich hráme.....gitary, bicie a už teraz aj basa má slušné tlaky a compu to vôbec nevadí......
garde

Příspěvekod BUDAJ-31 » 12.10.2009 16:50

garde píše:

....nehnevaj sa budaj ale si fakt "KUS".....v skúšobni máme 486ku z roku 98, ak sa nato ešte náhodou niekto pamätá :D 32MB RAM a 8giga pamäte.....púšťame si z toho cez spevový aparát pesničky a potom do nich hráme.....gitary, bicie a už teraz aj basa má slušné tlaky a compu to vôbec nevadí......

no ja viem ale kd mi vtedy tak cudne akoby z otrasov zamrzol PC.nikdy nemrzne tak ale ked som len dohral prvu pesnicku tak uz sa mi to zdalo podozrive no :D
BUDAJ-31

Příspěvekod .:DannY:. » 12.10.2009 17:50

BUDAJ-31 píše:
garde píše:

no ja viem ale kd mi vtedy tak cudne akoby z otrasov zamrzol PC.nikdy nemrzne tak ale ked som len dohral prvu pesnicku tak uz sa mi to zdalo podozrive no :D

mno některé notebooky mají jakýsi lock na HD páč tomu prej nesvědčí když není vodorovně tak se to při pohybu blokne... ale co já vím tak to nijak výrazně poznat nejde a viděl jsem to jen u kámoše na notebooku...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
.:DannY:.

Příspěvekod Stanley » 13.10.2009 10:17

Tak si to kombo dej třeba na židli... a dej pod něj ještě nějakej hadr, když tě znervózňuje, že rezonuje comp...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Stanley

Příspěvekod eMko » 30.10.2009 17:47

.\":D\"annY:. píše:mno některé notebooky mají jakýsi lock na HD páč tomu prej nesvědčí když není vodorovně tak se to při pohybu blokne... ale co já vím tak to nijak výrazně poznat nejde a viděl jsem to jen u kámoše na notebooku...

Pokud je otřes větší než 100G (síla zhruba statisky visísích 10kg), pak ano, zaparkují se hlavičky disku, aby nedošlo ke kontaktu čtecí hlavičky a plotny disku (= totální destrukce). Jakmile nebezpečí pomine, jde všechno opět do normálu. Proč to tak je Ti mohu vysvětlit po PM, toto je hudební fórum a ne ajťácké.

Nicméně nečekám, že s 15W repráčkem je tohoto schopný. Pokud bys dal notebook/pc k nějaké velké "lednici", pak by dané otřesy opravdu mohly tomu kompu vadit. S 15W bych se toho nebál. Ale k doporučení odizolování komba od podlahy (dekou, židlí, postelí...) se podepisuji - pokud se opravdu vibrace přenáší do stěn a všeho možného, může to vadit sousedům a to až natolik, že Ti to přijdou vysvětlit pěstí ;-) .
eMko

Zpět na Baskytarový hardware, příslušenství, údržba