Chci se zeptat jestli je u basy lepčí pasivní elektronika ?
aivn86//Trochu jsem upřesnil název.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
aktivni je lepsipeta.dam píše:Chci se zeptat jestli je u basy lepčí pasivní elektronika ?
peta.dam píše:Tak v cem je horsi pasivní ?
hlidat baterky? baterka ti vydrzi az pul roku kdyz to nedrtis kazdej den tak dyl jen si nesmis zapomenout vytahnout kabel ja nvm podle me je aktivka lepsiaivn86 píše:tak tu klidně založíme téma nové.
Není lepší ani jedna. Každý má rád něco jiného. Já tvrdím, že čím míň elektriky je v kytaře tak tím líp. Tzn. pro mě je lepší pasiv. Měl jsem aktivku asi rok a půl a dal jsem to pryč. Celou aktivní elektroniku jsem vystříhal ven a zapojil basu jako pasivní a jsem mnohem mnohem víc spokojenej. Ale jsou i hráči, kteří ti řeknou, že aktiv je lepší. Jeho výhoda je podle mě hlavně v tom,že máš mnohem větší variabilitu zvuků. Ale na druhou stranu si musíš hlídat baterky, atd.
JezaxXx píše:hlidat baterky? baterka ti vydrzi az pul roku kdyz to nedrtis kazdej den tak dyl jen si nesmis zapomenout vytahnout kabel ja nvm podle me je aktivka lepsi
KIWI píše:JezaxXx píše:hlidat baterky? baterka ti vydrzi az pul roku kdyz to nedrtis kazdej den tak dyl jen si nesmis zapomenout vytahnout kabel ja nvm podle me je aktivka lepsi
Máš pravdu, že baterka vydrží dlouho (viz. thread o téhle problematice...
Ale jinak prostě nemůžeš říct že je lepší...to jsme tu taky xkrát řešili v tom ztraceným topicu. Každýmu vyhovuje něco jinýho, stejně jako nemůžeš říct jestli je lepší pěti nebo čtyř strunná basa...

JezaxXx píše:no tak co se tyce 5 struny a 4 struny basy ja si myslim ze se da rict co je lepsi. treba 5 struna je lepsi na death metal zatimco 4 struna bych rek ze je lepsi do jazzu atp
Nesst píše:JezaxXx píše:no tak co se tyce 5 struny a 4 struny basy ja si myslim ze se da rict co je lepsi. treba 5 struna je lepsi na death metal zatimco 4 struna bych rek ze je lepsi do jazzu atp
Ty jo, to jsou názory. Prosimtě než začneš mlet takový blbosti, tak se nejdřív pořádně nadechni. Každým usedí něco jinýho a potřebuje něco jinýho. Takže opravud se to říct nedá.
JezaxXx píše:no tak co se tyce 5 struny a 4 struny basy ja si myslim ze se da rict co je lepsi. treba 5 struna je lepsi na death metal zatimco 4 struna bych rek ze je lepsi do jazzu atp
aivn86 píše:Určitě jsem toho názoru, že si musíš hlídat baterky. Jestli se vám nikomu jetě nestalo, že vám před koncertem odešla baterka tak máte štěstí. Mě se to stalo dvakrát na poslední zkoušce před koncertem a kdyby odešla o dva dny dřív tak to dohraje tak akorát v půlce vystoupení. A není nic lepšího, než mezi písničkama šroubovat kytaru a hledat náhradní baterku.Takže já prostě po zkušenostech s levnějšími aktivkami volím pasiv. Pokud by jsme se bavili o basách za 20-tis a výš. Tak tam už to bude asi taky o něčem jiném. Ale s tím nemám zkušenosti.
Zpět na Baskytarový hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník