K eR.eM.kám - na precl basu Squier Standard Series jsem pořídíl JRM2B a PRM2 a su spokojené.
Navíc jednání s panem Radovanem Machem je úžasné (v kladném slova smyslu) - vyhoví ve všech možných i nemožných požadavcích. U svého Squiera jsem totiž zjistil, že stock snímače mají menší rozměry, než bývá běžné. Abych nemusel frézovat větší díry, dohodli jsme se, že mu pošlu krytky původních Squier snímačů a on do nich napasuje střeva svých R.M. snímačů. Navíc nebyl problém se domluvit i na detailech (výška pólových nástavců magnetů u PRM2).
Zvuk - slyšitelně ubyl brum. Zvuk z krkového P-Bass Squier snímače byl předtím taková hučící koule, takže jsem ho samostatně moc nevyužíval, teď je pěkně čitelný, dobře nabasovaný. Krkový JRM2B zní taky dobře, i když původní Squier J-Bass nebyl až takový průser, jako ten P-Bass.
Takže za sebe spokojenost - subjektivně bych vyjádřil zvukové zlepšení na cca 140% u P snímače a 110% u J snímače. Možná by bylo zlepšení znatelnější u levnějších bas, ten můj Squier stál kolem 10tis. (před 10-ti lety), tak možná ty původní snímače nebyl až takový šunt, ale nevím.