od seny96 » 2.05.2012 22:21
Neporadil by mi někdo prosím s problémem? Můj problém je v seřízení krku a výšky strun na baskytaře. Nedaří se mi to pořádně seřídit a to se o to pokouším dlouho. Když jsem si baskytaru koupil, měla rovný krk. Prázdné struny mi drnčeli, ale tento problém jsem odstranil povolením krku. Je teď mírně prohnutý a prázdné struny nedrnčí. Problém je ale v tom, že když zmáčku strunu (hlavně kolem 12. pražce), drnčí mi to. Snažil jsem se tento problém odstranit tak, že jsem dal struny výš nebo jsem všelijak prohýbal a zase narovnával krk. Strunu G se mi zatím nepodařilo seřídit. Stále mi drnčí (kolem 12. pražce). Když jsem dal kámen výš, tak že to nedrnčelo, byla struna moc vysoko. Na struně D mi struna nedrnčela, když jsem měl hodně prohnutý krk, ale kámen jsem měl celkem nízko (struna D mi nedrnčela i když jsem ji kdekoliv na hmatníku zmáčkl). Struna A mi nedrnčela jen když jsem měl trochu prohnutý krk a trochu výš strunu (nebyla nějak vysoko, že bych to musel domačkávat "hrubou silou"). Na strunu E jsem zatím nešáhl, takže u té nevím. Vím, že by všechny struny měly být ve stejné vzdálenosti od hmatníku (podle zaoblení hmatníku). Kdyby jste někdo měli jakoukoliv radu, budu za ní moc rád a určitě mi pomůže.