.
annY:. píše:No dobře... špatná formulace otázky... myslel jsem to jako tak že když chci změnit nějak ten zvuk tak jak poznám čím to udělat?.. A s tím souvisí ta otázka jestli tunit obyč basu za 9k nebo koupit lepší... Kdesi to tu bylo že borec chtěl koupit basu myslím do nějakých 8-9k a někdo mu poradil koupit Squaiera a vyměnit snímač a mechaniky...
No tak myslim, že tunit se dá cokoliv, záleží jen na tvých finančních možnostech. Je to dost individuální, dám příklad.
Vlastním basu XY v ceně přibližně 5k.
a)vím, že nebudu v nejbližší době kupovat novou 1) basa mi vyhovuje a nejde o špatný kus. Koupím tedy nějaké lepší snímače nebo něco jiného. Čím lepší koupím, tím dráž mě to vyjde, ale tím vyšší je šance, že je zužitkuju do dalšího nástroje, pokud nebudu kupovat něco už skutečně na extra vysoké úrovni.
2) basa nevyhovuje případně jde o nějaký špatný kus. Pak budu radši šetřit na novou.
b) vím, že budu v nejbližší době kupovat novou basu. 1) na té nové bych chtěl stejně upgradovat snímače a ta nová (budoucí:)) má stejný typ snímačů jako stará. Pak si můžu dovolit rovnou koupit ty, co chci dávat do nové, dát je do staré a později je přendat.
2) nová má výborné snímače. Pak se rozmyslím, jestli skutečně potřebuju starou basu tunit, nebo jestli s ní vydržím. Případně jestli koupím levnější snímače nebo dražší a pak se je třeba pokusím prodat.
Vím, že jsem zodpověděl jen část otázky, ale osobně si myslím, že se mi to celkem povedlo