od kombinateur » 14.08.2011 10:40
Koukám, že to bude složitější, tipů je hodně: original Fender, Dimarzio, Seymour Duncan, J-set, Kent Amstrong, R. M. Pickups, Electrosonic SBS...
Koupil jsem si na blind levnou 5-ti strunku, abych ji mohl delší čas vyzkoušet, jestli by mi neseděla víc (zvlášť když poslední dobou hodně přelaďuju) a ukázalo se, že jo. Navíc se mi zdá, že ten kus kupodivu docela hraje, tak si říkám, že bych na něj dal lepší snímače a nechal si ho minimálně jako druhou kytaru. Přiznám se, o snímačích moc nevím, šel jsem spíš po známých a prověřených jménech výrobců a hleděl jsem na cenu. Strop pro tuhle kytaru mám asi tak na 5 tis. za oba snímače.
Otázkou je, které jsou lepší, popř. jaké jsou v nich rozdíly ve zvuku. Tohle nemá člověk moc možnost někde vyzkoušet. Pochopil jsem, že se dělají vintage modely, které se snaží napodobit původní Fender snímače, anebo snímače s redukcí noisu. Je ta redukce na úkor jasnosti zvuku? Popř. u kterých výrobcu, ne?
Možná by stálo za to položit vůbec tu nejzákladnější otázku: co vlastně dělá dobrý snímač dobrým snímačem, v čem je ten rozdíl? Protože nejvyšší cena nemusí nuzně znamenat nejlepší snímač...