accc píše: mi v county hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
to je dobrý, to si dám do profilu
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
accc píše: mi v county hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
chroustjazz píše:nelíbí se mi jednoznačnost tvého výkladu ladění baskytar - kdybys napsal, že 4 bývá OBVYKLE laděná atd..nebo tak nějak, neřeknu ani slovo, ale tvá informace může být (a také je) pro člověka neznalého značně zavádějící
Nero píše:chroustjazz píše:nelíbí se mi jednoznačnost tvého výkladu ladění baskytar - kdybys napsal, že 4 bývá OBVYKLE laděná atd..nebo tak nějak, neřeknu ani slovo, ale tvá informace může být (a také je) pro člověka neznalého značně zavádějící
Tím pádem by se ale ani nedalo napsat, že kytara se ladí EADGhe nebo čtyřstrunná basa do EADG, protože si je můžeš naladit jakkoli. To by slovo "obvykle" muselo být používáno v každé větě, protože v oblasti hudby si kdokoli můžeš v podstatě cokoli uzpůsobit.
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
Durin píše:Ne nadarmo se to jmenuje standartní ladění. Jmenuje se to tak proto, že je to nejčastější varianta a převážná většina nástrojů jsou z továrny nastaveny na ono standartní ladění. To, že si to můžeš ladit jinak je jasný každýmu pitomci a nemusíš to tady pitvat. Ergo prosím přestaň flejmovat a smiř se s EADG a EADGhe
Nero píše:Když už tu rýpámě, tak standardníAspoň obvykle se to tak píše
![]()
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
Tomas.Tajfun píše:Abych se přidal. Já osobně mám čtyřku a když mi hloubka nestačí, tak si to prostě udělám tak, aby neznělo "divně". Každý má sví potřeby jinde, tohle je jen můj osobní názor.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník