Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Bezhlavové basy

Precission, Jazz, Modern, ...

Re: Bezhlavové basy

Příspěvekod dr.MENGELE » 1.08.2011 23:46

carver píše:Pokiaľ viem, tak J. Ráž hrá už pár rokov na Neusera, ktorý síce tvarom tela vypadá podobne ako spomínaný Hohner, ale na rozdiel od neho hlavu má
http://www.neuserbasses.com/custom_bass.html

možná.neuser boli dobrý.oni sa potom prestahovali zo slovenska tušim do švedska.kupoval som od nich pražcový drát.ešte mam doma kopu prospektov.krásne nástroje.
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,korg pandora ,wah george d.,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
dr.MENGELE

Příspěvekod carver » 6.08.2011 16:02

tesne vedľa, do Fínska :), ale dielňu majú v Modre
carver

Příspěvekod dzzerza » 9.08.2011 7:43

Mel jsem tuhle basu (B2A) docela dlouho a kupoval jsem ji prave kvuli transportu - jezdil jsem s tim stopem pres pul republiky. Mel jsem na to usity futral na zada a stopem me brali zasadne myslivci a rybari. Jedni si mysleli ze mam na zadech flintu, druzi ze jedu na ryby :-)

No a ted vazne: B2A nebyla prave pohodla, ma mela dost silny krk aby kvuli absenci hlavy udrzela tlak strun. Taky se levou rukou neni kde zachytit smerem doleva, najendou je ruka ve vzduchu - ale to je o zvyku :-). Taky jsem mel kus z druhe ruky, takze mechanika sla hodne tezko a nekdy otocit ladicim sroubem byla fakt fuska. Nastesti zezadu ladiciho sroubu je krizovy sroub a tim to slo vzdycky :-)

Vyhodou bylo to ze se temer nerozladovala, mela i symetricky vystup na canon, takze ve studiu primo do pultu. Dobra byla moznost vypnout aktivni elektroniku.

Hrani v sede zas takovej problem nebyl. Zvukove myslim taky docela usla, ale ja v te dobe byl student, takze struny jsme menil max jendou za rok jenom jsem je vyvaroval. S poradnymi strunami by to hralo urcite jeste lip.

Dneska bych si koupil jako zalozni basu ktera se vsude vejde, muzu ji vozit s sebou na dovolenou nebo na koncerty pro pripad ze mi praskne struna. Jako hlavni nastroj uz asi ne. Toz tak.
Sterling by MusicMan Ray 34
Hartke HA3500
Fender 410 PRO SL
Korg DTR-1
dzzerza

Předchozí

Zpět na Baskytary