Tak za prvé: pokud chceš, jak píšeš, něco univerzálního, tak bych vynechal Precisiona. Precision se sice hodí na tvrdší styly, jak psal aivn, nicméně Jazz je o mnoho univerzálnejší a když budeš hrát pouze na kobylovej snímač, tak ten zvuk nebude až tolik odlišnej...
Ibanez...nevim, nevim, v ruce jsem ho neměl, ale mou důvěru má stejně víc ten squier jazz bass...
Ale NE ten, cos vybral - ten je fretless (bezpražec), což, předpokládám, nechceš. Měl jsem ale v ruce tady tento
http://kytary.cz/squier-by-fender-classic-vibe-jazz-bass-60s/101237/?SE5258:0:0:1:0 a hrál docela pěkně. Kdybych zavřel vočiska, a odšrouboval thumbrest (ten zbytečnej krám pod strunama mezi krkem a krkovým snímačem), tak ho nerozeznám svýho mexikánskýho Fender JB (resp. pokud byste mi ji vrazili do ruky s tím, že je to mexičan, tak bez problémů uvěřím, kdybych je půlhodiny zkoušel na stejným aparátu, tak už bych tam nějakej rozdíl našel (aspoň doufám

) ). Takže já bych doporučil buď tento squier, nebo znovu doporučuji bazar...tam můžeš mít za těch 8-10 rovnou fendera.