Rozhodně se mi do něj nechce dávat víc jak 10 (nevím, jak dlouho mi vydrží, navíc bude v pozici druhého nástroje...). Otázkou tedy je jakého konkrétně, a jaké jsou specificiké problémy bezpražce při výběru.. A hodí se jakýkoliv tip a trik.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
jakub.kubaaa píše:Kámoš má přesně tu samou co tady je ten odkaz, a vzkazuje tohle:
" mňouká i když se daj poměrně vysoko struny, pak že má překvapivě dobrej basovej zvuk na oba snimače a prostě za ty penize je ok, jo a že sem si na něm nechal vyfrézovat ty hnusny naznaky prazcu, jinak je to v pohode basa"
A tady je ještě obrázek tý jeho jak to vypadá bez těch náznaků pražců:
http://juklon.ic.cz/19102009.jpg

heczis píše:Měla by "mňoukat", ale ne moc, aby to pak neznělo všude a nemusels to moc krotit. (něco jako třeba tady http://www.youtube.com/watch?v=vg5TaS4EIVE , když začne hrát - takový ty pomalý náběhy)
Linky na hmatníku jsou IMHO spíš k neužitku, protože prakticky nevypovídají o tom, jestli tón ladí nebo ne, a člověk by to měl hlídat ušima.
No, jinak to je normální basa, bych řek...
aivn86 píše:Tak já mám Fokus JB a u kobylky mám RM pickups. A v téhle kombinaci mňouká hodně dobře. Jako zvukově je ta basa fakt slušná. A pokud to má být druhý nástroj tak myslím, že úplně bohatě stačí. já s tím hraju na koncertech a festivalech a nikdy mě zvukově nezklamala. Naopak mi dost lidí řeklo, že je to zvukově fakt dobrý.
DJmanasek píše:Já si teďka nechávám stavět, ale cenově trošku jiná kategorie, cca 20-30 000
aivn86 píše:Tak já mám Fokus JB a u kobylky mám RM pickups.
jicinskyampeg píše:V dnešním světě nemusí být co je drahé že musí být dobré ačkoliv i u hudebních nástrojů je to specifické..
Squier fretless je cenově dostupný i Vintage fretless nevypadal a nezněl špatně znělé dřevo je věda...ale kolegovi jen vzkazuji nevím co hraješ za styl hudby, ale za linky na své fretless base se nestydí ani mistr Marcus Miller. Já rád bojuji se zvukem a to mne hodně baví..Mějte se přeji zdraví a radost z dobré hudby kamarádi z vod basových....
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník