PB A JB : Tak krom tvaru , což je podle mě nepodstatný , tak hlavně osazením - snímačema. Precision má jeden dělený , takže takové dva menší nad sebou .. podle mě to dává takovej hutnější teplej zvuk a jazzbass má dva singly , což je univerzálnější. Můžeš tedy hrát třeba na krkovej (hutnější zvuk) nebo jenom na kobylkovej (víc výrazný) .. A na country ? Podle tam chybu neuděláš ani jedním .. Ikdyž možná bych byl pro Jazzbass .. opravdu ty snímače maj víc možností než Precision .. Toť vše můj názor , zkušenější ať se do mě klidně pustí

No a modern .. ten se liší taky tvarem , ale jak říkám .. takřka nepodstatný .. tak snímače zde jsou nejrůznější .. i Prec. , Jazz. , tak i humbuckery a soapbary nevím co ještě .. Ono je to strašně velkej pojem to "modern" .. dá se říct že většina bas je modern krom klasik jako JB a PB .. No a do country ? Taky těžký říct , nevím jak by to znělo country s basou s humbuckerama , ale taky by nemusel být problém , při stažení tónu na 0 , na tokový to hutný bez ničeho ..
Hele jestli máš nějakou basu vyhlídlou , tak ju sem hoď , to se bude radit líp ..
A neřešilo se tu už něco podobnýho ?