Souhlasím s tím co tu oba píšete pehve i basspetře, jen chci uvést na pravou míru věc, kterou cítím, že mi basspetr trošku podsunul, aniž by to tak bylo míněno... nebo jsem moná já blbě formulvala.... jasně že v první řadě jde o výkon muzikanta! Dobrý hráč zahraje lecos i na horší nástroj (i když určitě ne své maximum) a naopak hudební dřevo nezachrání ani nástroj z kategorie top class!
každopádně, jak asi líp ví Pehve, a sám to tu zmiňuje, je hra na elektrické bicí spíše jen PŘÍBUZNÁ hře na akustický buben, nikoliv TOTOŽNÁ. To zmiňované odskakování paliček velmi ovlivňuje techniku hry, v mnohém lze spoustu věcí zjednodušit ovšem naopak mnohé je pro akustické hráče na elektrikách takřka nezahratelné! Tohle netřeba pitvat....bubeníci to vědí a muzikanti od jiných nástrojů to možná tak dobře nepochopí.
jde tu ale i o jinou věc...... ke kvalitnímu výkonu na podiu je potřeba několikero věcí. Nejhlavnější je ten hráčský um. V druhém sledu za tím je pak kvalitní nástroj, který dokáže ten skutečný um taky solidně "prodat" do lidí. Laicky řečeno, když to nezní, není to poslouchatelné, byťje to hráčsky dokonalé. Třetí a minimálně stejně důležitou věcí, pak je hráčská pohoda. Za sebe řeknu, že i když mám nacvičeno a jsem si naprosto jistá svým výkonem (říkám hypoteticky, ne jako nějaké dogma nebo snad machrování) tak u nástroje, co mi zvukově a pocitově nevyhovuje jsem prostě nejistá a nervózní, což z toho výkonu jasně pár čárek ubere.
Samostatnou kapitolou pak je i to, je-li to komu hrát. před nabitým sálem se hraje jinak, než do prázdných židlí. Tím se dostávám k tomu, co mi neprávem je basspetrem posdsouváno.... a to je to "jaký dojem to dělá pro divákovo oko"! Chtě nechtě je to tak a a dnes už skoro v každém žánru (nejen u nás v rocku, metalu či popině) chtějí lidi nejen slyšet, ale i vidět a zažít něco unikátního. A tady přicházejí do hry ty patřičné "kulisy" v podobě vyšperkovaných nástrojů, kostýmy, choreografie, světelné parky, pyroefekty,atd..... Troufn si říct, že parta lidí, hrajících skvěle na méně kvalitní nástroje v triku tak jak přišli někde od autobusu, hrajících ve světle zářivky, už se uplatní maximálně při nějakém intelektuálně nepochopeném undergroundu nebo nějaké podobné menšinové muzice npro jednotlivce v publiku.
A tohle není moje parketa. Pokud to má někdo jinak, je to jeho věc, no já ke svému umění prostě otřebuji lidi, nejlíp hodně, a ti zase od nás čekají samozřejmě určitý výkon ale i show! proč jim to nedat, když tím uspokojíme je i sebe???

Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "